Surprize mari! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile, zonele cu zăpadă. Prognoza meteo actualizată

Surprize mari! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile, zonele cu zăpadă. Prognoza meteo actualizată
Surprize mari! Ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile

În timp ce românii se pregătesc pentru minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, meteorologii anunță surprize mari. Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis prognoza meteo actualizată. Află ce se întâmplă cu vremea în următoarele zile. În ce zone vom avea parte de zăpadă.

Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Doar câteva zile ne despart de minicavacanța de 1 Decembrie. Românii își pregătesc deja bagajele, mulți dintre ei alegând să petreacă zilele libere departe de casă. Planurile unora ar putea fi date peste cap, însă, după cele mai recente precizări făcute de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo actualizată a fost prezentată chiar de directorul ANM, Elena Mateescu. Potrivit acesteia, în următoarele zile, românii vor avea parte de ceva surprize din partea vremii.

Dacă temperaturile maxime se vor încadra în intervalul considerat normal pentru această perioadă a anului, cei care și-au plănuit activități în aer liber vor fi dezamăgiți să audă că sunt șanse mari de ploaie, în special în partea de sud-est a țării.

„O vreme apropiată de normalul termic al perioadei din calendar, în partea de sud și est a țării, acolo unde maximele vor înregistra valori cuprinse între 3 și 6 grade, în zona litoralului.

Mai cald va fi în regiunile intracarpatice, pentru că maximele în această parte a țării vor avea valori între 8-10 grade Celsius.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, ne așteptăm la o probabilitate mai ridicată să avem ploi. În special în partea de sud-est a țării, în timp ce în restul țării să vorbim de nebulozitate joasă”, a explicat Elena Mateescu, potrivit Antena 3.

Prognoza meteo actualizată

Este posibil să plouă și în București, chiar de 1 decembrie: „Posibil și în Capitală, pe parcursul după-amiezii și al primei părți din noaptea de 1 spre 2 decembrie, să vorbim de ploi slabe. Intensificări de vânt de 35-45 km/ ora vor fi de interes în ziua de 1 decembrie”, a continuat specialistul ANM.

Cei care vor ajunge la munte vor fi fericiți să afle că sunt anunțate ninsori în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie.

„La munte ne vom putea bucura deja de prezența stratului de zăpadă. Ne mai așteptăm ca, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, la o probabilitate foarte ridicată, în zona montană înaltă, să consemnăm prezența precipitațiilor sub formă de ninsoare.”, a mai anunțat Elena Mateescu, pentur sursa citată.

Urmăriți Playtech.ro și pe