Surpriză totală pentru echipa națională. Răzvan Burleanu a făcut anunțul

Surpriză totală pentru echipa națională. Răzvan Burleanu a făcut anunțul
Surpriză totală pentru echipa națională. Răzvan Burleanu a făcut anunțul

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a făcut un anunț important, care are legătură cu echipa națională pregătită de Mirel Rădoi.

Surpriză totală pentru echipa națională. Răzvan Burleanu a făcut anunțul

Șeful fotbalului românesc a vorbit într-o emisiune televizată despre variantele care sunt luate în calcul pentru disputarea meciurilor echipei naționale pregătite de Mirel Rădoi. Într-o intervenție în cadrul emisiunii „Ora exactă în sport”, de la postul de televiziune PRO X, Răzvan Burleanu a precizat că sunt luate în calcul trei ferestre posibile pentru disputarea meciurilor naționalei, iar cu înțelegerea cluburilor, s-ar putea ca în loc de două meciuri, nationala să joace trei în pauza competițională.

„Avem trei ferestre la dispoziție în care vom juca aceste meciuri, septembrie, octombrie sau noiembrie. Să le putem juca pentru a nu afecta meciurile din Liga Națiunilor trebuie să avem un dialog la un nivel european cu cluburile, astfel încât să putem mări perioada.

Lucrăm ca într-una dintre ferestre să jucăm trei meciuri în loc de două”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Declarația vine în contextul în care fotbalul este blocat din cauza crizei epidemiologice. Preşedintele FRF a precizat că federaţia şi LPF lucrează cu trei scenarii pentru reluarea meciurilor de fotbal din competiția internă, în datele de 27 mai, 3 iunie sau 13 iunie.

Răzvan Burleanu

Un fost oficial FCSB spne că amânarea meciurilor naționalei este în avantajul „tricolorilor”

Narcis Răducan, fostul director sportiv al FCSB, e de părere că atât naționala mare, condusă de Mirel Rădoi, cât și cea de tineret, de pregătirea căreia se va ocupa Adi Mutu, sunt avantajate că meciurile care erau programate în această primăvară au fost amânate.

„Sunt câteva lucruri care ne induc ideea că e mai bine că nu s-a jucat cu Islanda în această primăvară, că e un avantaj pentru noi. Avem un antrenor nou și e foarte bine că poate lucra mai mult, poate cunoaște jucătorii. De fapt, doi antrenori noi, pentru că e și Mutu la naționala U21, au și ei meciuri grele cu Danemarca și Ucraina în acest an. Apoi, nu eram în cea bună formă, nu făcusem o campanie bună în preliminarii, nici jucătorii noștri nu jucau prea mult la echipele de club, cu câteva excepții. E un meci important și aveam nevoie de timp și de un moment mai favorabil. Cred că e importantă această perioadă, ca să ne pregătim, să ne cunoaștem mai bine, ca să ne prindă pregătiți acest meci important și cele cu Ungaria sau Bulgaria”, a declarat Răducan pentru Sport.ro.

România urmează să întâlnească Islanda, în deplasare, în semifinalele play-off-ului pentru EURO 2021. Dacă vor învinge, „tricolorii” vor disputa, tot în deplasare, meciul decisiv pentru calificarea la Europene împotriva învingătoarei dintre Ungaria și Bulgaria.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI