Răzvan Burleanu: ce se întâmplă cu Euro 2020. Decizia uluitoare a organizatorilor

Răzvan Burleanu: ce se întâmplă cu Euro 2020. Decizia uluitoare a organizatorilor
Campionatul European 2020 a fost reprogramat pentru anul 2021, ca urmare a pandemiei de coronavirus care panichează în prezent o lume întreagă. În cursul zilei de marți, a avut loc o videoconferință organizată de către UEFA, pe tema pandemiei de coronavirus. La această întrunire virtuală au luat parte președinții celor 55 de federaţii naţionale europene, un reprezentant al sindicatului jucătorilor, FIFPRO, precum şi conducerile European Club Association şi The European Leagues. Așa cum era de așteptat, având în vedere criza cu care se confruntă întreaga Europă și în special Italia, oficialii UEFA au decis ca turneul final să se amâne cu un an. Astfel, Campionatul European ce trebuia să se desfășoare în această vară a fost programat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 și va fi pentru prima dată în istorie când se va disputa într-un an impar. Această decizie vine și în sprijinul campionatelor din Europa, suspendate din cauza coronavirusului. Amânarea Campionatului European le permite competițiilor interne și internaționale să își încheie sezoanele, într-un ritm relativ normal. Totuși, pauza dintre sezoane va fi scurtată. Norvegienii au făcut deja anunțul Federația Norvegiană de Fotbal a anunțat prin intermediul rețelelor sociale amânarea Campionatului European. Adrian Streinu Cercel avertizează: ce trebuie să bem pentru a preveni coronavirusul! Adrian Streinu Cercel avertizează: ce trebuie să bem pentru a preveni coronavirusul! „UEFA a decis ca EURO să fie amânat pentru 2021. Acesta va fi jucat în perioada 11 iunie – 11 iulie anul viitor. Mai multe informații în curând”, au scris norvegienii pe Twitter. X-Games Impacted By Coronavirus Simona Halep, vestea tristă la care se așteptau mulți. Ce s-a întâmplat Mai mult timp pentru România România are de disputat barajul cu Islanda și, dacă învinge, va juca împotriva învingătoarei dintre Ungaria și Bulgaria, pentru un loc la turneul final reprogramat acum pentru anul 2021. Islanda – România ar fi trebuit să se joace pe 26 martie, de la ora 21:45, pe Stadionul „Laugardalsvöllur” din Reykjavík. România a câștigat timp nu doar pentru pregătirea meciurilor de calificare, dar și pentru finalizarea stadioanelor menite să fie baze de antrenament pentru echipele ce vor veni la București: Steaua, Rapid și Arcul de Triumf. Până atunci, poate se va găsi o soluție și pentru Stadionul Dinamo, unde sunt probleme de ordin administrativ ce împiedică o posibilă reconstrucție. Arena Națională va găzdui o optime de finală și trei meciuri în Grupa C, după cum urmează: Austria vs. Câștigătoarea play-off-ului D sau A din Liga Națiunilor Ucraina vs. Câștigătoarea play-off-ului A sau D din Liga Națiunilor Ucraina vs Austria Noile date de disputare vor fi anunțate imediat ce acestea vor fi stabilite de către UEFA.

Un purtător de cuvânt al UEFA a spus că organismul european de fotbal continuă planurile pentru turneul Euro 2020 din vară, în ciuda răspândirii coronavirusului. Publicația italiană ”Tuttosport” a relatat că mai multe federații naționale au solicitat amânarea turneului, dar un purtător de cuvânt al UEFA a vorbit cu cei Associated Press, numind acest lucru „complet neadevărat”.

Răzvan Burleanu: ce se întâmplă cu Euro 2020

”Tuttosport” precizează că UEFA a primit câteva recomandări de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), ceea ce a dus la ideea că turneul poate fi încă găzduit, dacă se iau măsurile adecvate situației. Oficialul a declarat că UEFA „monitorizează îndeaproape situația și contactează Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile naționale în ceea ce privește COVID-19 și dezvoltarea situației.” Acesta va fi primul turneu care va avea loc într-o nouă structură, meciurile fiind jucate în 12 etape pe stadioanele a 12 națiuni, spre deosebire de modul cum a fost organizat turneul până acum.

Răzvan Burleanu: ce se întâmplă cu Euro 2020. Decizia uluitoare a organizatorilor
Răzvan Burleanu: ce se întâmplă cu Euro 2020. Decizia uluitoare a organizatorilor

„Comunicarea oficială din partea UEFA este că pe 12 iunie va începe acest Campionat European. Deschiderea este planificată chiar la Roma, în mijlocul acestui focar de infecție. Am mari îndoieli în ceea ce privește situația care va urma. Ceea ce cred că va fi cel mai important în perioada următoare este să vedem când va fi vârful acestei crize.”, a spus Răzvan Burleanu.

Decizia uluitoare a organizatorilor

În acest context, Federația Română de Fotbal, prin președintele Răzvan Burleanu a confirmat că forul european nu a luat nicio decizie în privința Euro 2020, dar există clar posibilitatea ca meciul de deschidere să nu mai aibă loc la Roma

”Dacă e să facem o comparație cu celelalte țări, stăm bine. Pe 31 martie ar trebui să avem un meci cu Danemarca, unde sunt 80 și ceva de cazuri. Dacă va ajunge pe lista roșie, jucătorii nu vor putea intra în România. Discutăm zi de zi aceaste lucruri, oră de oră. Ținem legătura cu toți colegii noștri din țară, cu autoritățile centrale, astfel încât să luăm cel mai rapid deciziile. Nu mă aștept ca UEFA să intervină peste o decizie luată la nivel național. Noi punem, mai presus de orice, sănătatea oamenilor.”, a spus Răzvan Burleanu.

Pe plan local, același Răzvan Burleanu a anunțat decizia Federației Române în privința meciurilor din Liga 1 și celelalte ligi inferioare.

”Având în vedere pericolul epidemiologic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 și luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, Federația Română de Fotbal a decis să suspende toate competițiile până la data de 31 martie 2020. Federația Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc și să participe activ la măsurile pe care Guvernul României și autoritățile internaționale le recomandă pentru protejarea sănătății publice. Astfel, în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului și a consultărilor avute cu membrii afiliați, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgență, a decis astăzi, 12 martie, să suspende toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, organizate în România.”, se spune în comunicatul oficial al FRF.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI