Surpriza PSD de la Iași: cum a încercat să le închidă gura protestatarilor?

Surpriza PSD de la Iași: cum a încercat să le închidă gura protestatarilor?
Foto: Adevarul.ro

După mitingul de la Craiova, PSD s-a mutat la Iași. Liviu Dragnea și oamenii lui au încercat să-i evite pe protestatari și au apelat la toate tacticile.

La mitingul PSD din Craiova, partidul a spus că a avut 40.000 de oameni. Din imaginile disponibile de la acel miting, cifrele au fost mult mai mici, aproape de 10.000. Totuși, PSD continuă turneul mitingurilor. Acum a ajuns la Iași.

Mitingul electoral PSD de la Iași a fost deturnat de protestatari. Asta deși partidul condus de Liviu Dragnea a încercat să evite asta cât de mult a putut.

Încă de dimineață în fața Teatrului Național Luceafărul din Iași au fost instalate garduri de protecție. Totodată, au fost dispuse efective de jandarmi care să împiedice accesul în zonă pentru eventualii nemulțumiți de guvernarea PSD.

Iar asta nu e tot. Au fost instalate și filtre pentru accesul în zonă, fiind lăsați să intre doar cei care dovedeau că sunt simpatizanți ai partidului.

Cu ce surpriză a venit PSD la mitingul de la Iași?

Cum e vorba de partidul aflat la putere, al cărui președinte susține că e dorit de români, PSD nu s-a ferit de nimic. Astfel, a angajat un taraf care să acopere sonor strigătele protestatarilor. Ironia e că aceștia au reușit să împiedice baia de mulțime a lui Liviu Dragnea.

În ceea ce-i privește pe protestatari, un grup dintre aceștia a reușit să pătrundă lângă Teatru și să deranjeze cu scandările lor adunarea social-democrată.

Acolo era locul unde cei din PSD au instalat o scenă pe care un taraf de lăutari a încercat să acopere fondul sonor al opozanților. Mai mult, a fost adusă și o orchestră secundară.

Eforturile au fost zadarnice, după cum notează Digi24. „Hoții, hoții” a fost mesajul care s-a auzit în timp ce Liviu Dragnea a sosit la eveniment. Baia de mulțime pregătită a fost abandonată, și liderul nu a mai intrat în mijlocul susținătorilor decât pentru câteva minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI