Surpriza pregătită de David Popovici pentru Campionatul European de seniori de la Roma: „O să fie frumos”. În ce probă nouă va concura

Surpriza pregătită de David Popovici pentru Campionatul European de seniori de la Roma: „O să fie frumos”. În ce probă nouă va concura
David Popovici va participa la Campionatul European de seniori ce are loc la Roma în perioada 11-21 august

Surpriza pregătită de David Popovici pentru Campionatul European de seniori de la Roma. Înotătorul de doar 17 ani a plecat, marți, spre capitala Italiei, acolo unde se va lupta pentru alte medalii strălucitoare. De data aceasta, David Popovici va participa la Europenele de seniori aureolat de cele două titluri mondiale cucerite la Budapesta. Popovici va concura, cu această ocazie, și într-o proba inedită pentru el, el renunțând la participarea la cea de 50 metri liber.

Surpriza pregătită de David Popovici pentru Campionatul European de seniori de la Roma

Surpriza pregătită de David Popovici pentru Campionatul European de seniori de la Roma. Sportivul legitimat la Dinamo se va confrunta cu cei mai buni înotători ai continentului în competiția ce va avea loc în perioada 11-21 august, în capitala Italiei.

Popovici va participa, de data aceasta, aureolat de cele două titluri mondiale obținute la Budapesta, tot la seniori, în probele de 100 și 200 metri liber.

„Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic.Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea.

Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit. Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea”, a declarat David Popovici, după mondialele de la Budapesta, explicând care este strategia lui.

„O să fie frumos”

Iar David Popovici va face un experiment chiar la Roma. El a renunțat că concureze în proba de 50 metri, în schimb va lua startul, în premieră, la cea de 400 metri liber. La plecarea spre „Cetatea Eternă” el și-a anunțat și obiectivele pentru competiția ce va începe peste câteva zile.

„Vreau să mă întorc cu cât mai multe medalii, bineînţeles, ăsta e un bonus. Dar, ca întotdeauna, obiectivul principal este să mă distrez, să ne distrăm împreună cu prietenii. 400m liber e un proiect interesant.

Nu ştiu cum va ieşi, însă o să fie frumos. E o probă nouă unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400 m liber, eu fiind un newcomer (n.r. – nou venit) în lumea asta, în proba asta”, a spus Popovici, la plecarea spre Italia.

În ce probă nouă va concura

David Popovici va concura la patru probe: 100 m liber, 200 m liber, 400 m liber și ștafetă 4×100 m liber.

„Presiune nu e sigur, aşteptările sunt mai ridicate, dar din fericire nu ne-am raportat niciodată la aşteptări şi nu o să o facem niciodată. Mi-a purtat noroc (n.r. – Roma), am amintiri foarte frumoase din bazinul ăla, e superb bazinul. Abia aştept să mă întorc şi să îmi creez nişte amintiri frumoase. Un pic alt statut, să zicem că anul trecut am reuşit să mă lansez în cariera mea de înotător profesionist acolo şi abia aştept să văd ce pot să scot anul ăsta din Roma”, a mai adăugat dublul campion mondial.

David Popovici a cucerit 3 medalii de aur și una de argint, anul trecut, tot la Roma, la Europenele de juniori. Anul acesta el a adunat chiar 4 medalii de aur și una de argint la competiția similară care a avut loc la Otopeni. România va fi reprezentată la Roma de 11 sportivi.

Va participa și la ultimul său Mondial de juniori

Americanii de la prestigioasa revistă Swimming World Magazine au anticipat deja performanțe uriașe pentru Popovici, la Roma. Ei l-au caracterizat drept noul lider mondial pe distanțe scurte.

„Deși tânărul român va împlini 18 ani luna viitoare, a spart deja bariera celor 48 de secunde în 10 ocazii. Repet: Acest copil de 17 ani deține performanțe cu două cifre în intervalul de 47 de secunde, la 100 de metri liber. Cea mai bună performanță din carieră este de 47,13. Și, la viitoarele Campionate Europene de la Roma, așteptați-vă la alte câteva curse de 47 de secunde” au scris scriu jurnaliștii publicației menționate.

Pentru David Popovici, competiția de la Roma va fi urmată de ultima sa participare într-o competiție a juniorilor, dat fiind că pe 15 septembrie va împlini 18 ani. El va fi prezent la Campionatele Mondiale ce vor avea loc la Lima, în Peru, în perioada 30 august – 4 septembrie.