David Popovici, decizie de ultimă oră înaintea Campionatelor Europene de Natație. Care sunt probele în care îl vom vedea

David Popovici este pregătit pentru o nouă aventură! După ce a făcut senzație la Campionatele Mondiale de seniori de la Budapesta și la Europenele de juniori de la Otopeni, sportivul lui CS Dinamo va participa la Campionatelor de Seniori de la Roma. Înotătorul român va participa la Roma la trei probe, una este o mare surpriză.

David Popovici a anunțat care sunt cele trei probe la care va participa la Campionatele Europene de natație

David Popovici a traversat o perioadă superbă. S-a întors cu două medalii de aur de la Campionatele Mondiale unde s-a impus în probele de 100 și 200 metri liber, iar apoi și-a continuat reprezentația și la Europenele de juniori de la Otopeni, unde a concurat încurajat de fanii din România.

Pentru sportivul de la CS Dinamo urmează Campionatele Europene de seniori de la Roma. Clubul la care activează a anunțat care sunt cele trei probe în care îl vom vedea un cel mai bun înotător al României: 100, 200 și 400 de metri liber. Dacă primele două erau clare, Popovici fiind considerat principalul favorit în cursele în care a câștigat aurul la Budapesta, a treia alegere este una surpriză.

Mulți s-ar fi așteptat să concureze la 50 de metri liber, unde a câștigat două titluri europene la juniori (Roma 2021 şi Otopeni 2022) doar că sportivul a decis, după ce s-a sfătuit cu antrenorul Adrian Rădulescu, să concureze la 400 de metri liber.

La 50 de metri concurența nu este foarte puternică așa că Popovici vrea să se forțeze într-o companie ceva mai serioasă. Recordul naţional în proba de 400 de metri liber este deţinut de Dragoş Coman, care a reușit în anul 2005, la Montreal, să oprească cronometrul la 3 minute, 46 de secunde şi 70 de zecimi.

„Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic.Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea.

Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit. Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea”, a declarat David Popovici, după mondialele de la Budapesta, explicând care este strategia lui.

Întrecerile vor începe pe 11 august, iar sportivul nostru va intra pentru prima oară în bazin pe 12, în seriile de la 100 metri liber. Obiectivul lui este să obțină medaliile de aur în probele lui favorite care l-au adus în atenția lumii la Mondialele de la Budapesta.

Urmăriți Playtech.ro și pe