03 apr. 2023 | 16:19

Surpriză neplăcută pentru români de 1 Mai. Destinaţia mult iubită de turişti, mai scumpă decât anul trecut

Utile
Surpriză neplăcută pentru români de 1 Mai. Destinaţia mult iubită de turişti, mai scumpă decât anul trecut
Transportul mănâncă cel mai mult din buget!

Anul 2023, pe lângă ridicarea restricțiilor de călătorie și eliminarea interminabilelor cozi la verificările COVID, a adus și scumpiri în zona de turism, în mai toate zonele. Mai este o lună până la prima mini-vacanță, iar datele din teren anunță o surpriză neplăcută pentru români de 1 Mai. Destinaţia mult iubită de turişti, este mai scumpă decât anul trecut, iar prețurile nu sunt deloc de neglijat.

Cum să călătorești cu un buget redus în 2023

În ultimii ani, încă înainte de pandemie, din ce în ce mai mulți turiști români au optat pentru stațiunile din Turcia. Dar, odată cu pandemia, criza economică și recentele evenimente devastatoare din această țară, anul 2023 anunță scumpiri în cele mai îndrăgite locații turistice de aici. Operatorii din domeniu vorbesc, din păcate, de o surpriză neplăcută pentru români de 1 Mai, iar destinația mult iubită de acești turiști se anunță mai scumpă în acest sezon estival.

Vezi și: Destinația anului 2023 în România. Cele două orașe surpriză care se bat pentru primul loc

Una dintre întrebările pe care ni le punem cel mai des este dacă Turcia este scumpă pentru a călători? Nu, Turcia este un loc foarte ieftin de vizitat, mai ales că lira turcească își pierde din valoare de la o lună la alta. Dar cât costă o călătorie în Turcia? Cât de ieftin este cu adevărat?

Transportul mănâncă cel mai mult din buget

Transportul este locul în care se consumă cea mai mare parte a bugetului. Putem economisi bani la atracții, mâncare și chiar la cazare, dar prețul transportului nu este ceva la care ne putem târgui și este, de asemenea, o necesitate. Costul zborurilor către Turcia va depinde în mare măsură de locul de unde zburați. Deoarece Istanbulul este cel mai popular aeroport pentru escale, zboruri din întreaga lume călătoresc aici.

Vezi și:  Saint Tropez-ul din Turcia despre care puțini români știu. Aici ai parte de lux la prețuri accesibile

Există două aeroporturi în Istanbul, Aeroportul Internațional Sabiha Gokcen (SAW) și Aeroportul Internațional Istanbul (IST). Aeroportul Internațional Istanbul este locul de unde pleacă și sosesc toate zborurile internaționale. Aeroportul Internațional Sabiha Gokcen este într-adevăr folosit doar pentru zborurile interne în aceste zile. Mai mult ca sigur că veți zbura pe Aeroportul Internațional Istanbul. Prețul mediu al unui zbor către Istanbul din Europa este undeva între 92-276 euro, depinzând foarte tare de compania cu care alegeți să zburați.

Tour-operatorii anunță o surpriză neplăcută pentru români de 1 Mai

Una din cele mai frecventate stațiuni din Turcia, este fără îndoială Antalya, iar asta o dovedește numărul mare de turiști, cel puțin din România, care au ales să-și petreacă un sejur estival aici. Dar, având în vedere actualele probleme economice din Turcia, precum și dezastrul produs de cele două mari cutremure, statul turc trece printr-o situație economică de criză, fără precedent, iar asta se va reflecta, din păcate, în prețurile pe care operatorii din turismul turcesc le vor avea în 2023.

Conform tour-operatorilor, Antalya, destinaţia mult iubită de turişti, va fi mai scumpă decât anul trecut, cu cel puțin 20%, vorbind aici de toate serviciile oferite de agenții economici din turismul local. Șefii de agenții de turism, care au ca destinații Antalya, dar și celelalte stațiuni din Turcia, spun că rata mari a inflației a dus la modificarea prețurilor, ținând cont și de raportul calitate-preț, iar conform agențiilor de turism va fi „ o creştere a tarifelor de vacanţă undeva la 20%, dar nu numai în Turcia, ci în toată lumea”.

Vezi și: Orașul turistic în care rușii cumpără masiv case. Mii de români își petrec anual vacanțele de vară aici

Dar, conform practicii din ultimii ani, deși vor fi prețuri ceva mai mari, perioada lunii iunie va fi momentul în care prețurile ar putea să mai scadă, mai spun șefii de agenții de turism. În 2022, cel puțin 250 de mii de români au avut vacanțe în Antalya și în celelalte stațiuni turcești, iar 2023 ar putea fi anul cu cea mai mare creștere a numărului, chiar dacă românii ar putea să scoată ceva mai mult din portofel pentru un sejur.

La acest moment, conform informațiior, un sejur complet de șase nopți în Antalya, în care este inclus și transportul, pleacă de la 700 de euro. Acum depinde de bugetul fiecăruia dacă își va mai permite sau nu să-și petreacă vacanța de vară aici sau nu, dar cert este că noile prețuri sunt o surpriză neplăcută pentru români de 1 Mai.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Veste bună de PAȘTE. Fondurile de PENSII au crescut
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro