Surpriză neplăcută pentru Remus Rădoi. Descoperirea șocantă a Poliției la sediul firmei sale

Surpriză neplăcută pentru Remus Rădoi. Descoperirea șocantă a Poliției la sediul firmei sale
Ce au descoperit poliţiştii la sediul firmei afaceristului Remus Rădoi

Poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au descins, joi, la sediul firmei de pază a omului de afaceri Remus Rădoi, din Caracal, dar şi la CFR Marfă.

Ce au găsit poliţiştii la sediul firmei de pază a lui Remus Rădoi

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle, au efectuat zece percheziţii percheziții domiciliare, în București și județul Olt, la sediul unei instituții publice și la domiciliul și sediile mai multor persoane.

Unul dintre cei avuţi în vedere de Poliţia Română a fost şi afaceristul Remus Rădoi. Conform informaţiilor oferite de oamenii legii, firma sa de pază din Caracal ar fi luat bani pentru mai mulți agenți de pază decât au lucrat în realitate. Prejudiciul creat astfel a ajuns la 1.640.000 de lei.

Totul ar fi avut loc în anul 2019, iar poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite. De asemenea, acestea vor fi audiate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice.

“În probatoriul administrat a rezultat că, în anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate prestarea serviciilor de pază, ar fi indus în eroare funcționarii unei instituții publice.

Activitatea ilicită s-ar fi realizat cu ocazia derulării unui contract de pază a obiectivelor, bunurilor și valorilor ce aparțin instituției publice, prin atestarea executării serviciului de pază cu un număr de agenți de securitate/schimb mult mai mare decât în realitate, în scopul de a obține un folos patrimonial injust.

De asemenea, din anchetă au rezultat indicii că, beneficiind de complicitatea unui funcționar din cadrul instituției publice, responsabil de verificarea executării contractului de pază, ar fi fost prezentate spre decontare facturi falsificate, prin contrafacerea scrierii, în cuprinsul acestora menționându-se un număr mai mare de ore prestate”, se arată în comunicat.

Ce au descoperit poliţiştii la sediul firmei afaceristului Remus Rădoi

Ce au descoperit poliţiştii la sediul firmei afaceristului Remus Rădoi

Cum a devenit Remus Radoi cunoscut

Zis şi “Codiţă”, acesta a devenit cunoscut în presa din România după ce comisarul şef Nicolae Alexe i-a cerut ajutorul în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu, în iulie 2019. Rădoi i-a trimis atunci pe polițiști în localitatea Redea, însă acestea erau doar niște piste false. Alexandra Măceșanu era sechestrată, de fapt, într-un cartier din Caracal, la 10 kilometri distanță, pierzându-se astfel timp.

Prin firmele sale de pază, afaceristul păzește spitale, gări, depouri, sedii ale Finanțelor, Trezoreriei și Vămii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI