Surpriză în Bănie! Mirel Rădoi, aproape de banca U. Craiova, după victoria în fața rivalei din oraș

Surpriză în Bănie! Mirel Rădoi, aproape de banca U. Craiova, după victoria în fața rivalei din oraș
Mirel Rădoi e la un pas de preluarea primei echipe după plecarea de pe banca naționalei, în noiembrie, anul trecut

Surpriză în Bănie! Mirel Rădoi, aproape de banca U. Craiova, după victoria în fața rivalei din oraș. Gruparea patronată de Mihai Rotaru a învins în „derby-ul Olteniei” cu 2-1, echipa finanțată de Adrian Mititelu. Dar jocul prestat de juveții antrenați de Laszlo Balint nu e pe placul conducătorilor clubului. Așa se face că Mirel Rădoi, fostul selecționer al naționalei, e ca și dat drept noul antrenor al celor de la CSU Craiova.

Surpriză în Bănie! Mirel Rădoi, aproape de banca U. Craiova, după victoria în fața rivalei din oraș

Surpriză în Bănie! Mirel Rădoi, aproape de banca U. Craiova, după victoria în fața rivalei din oraș. Duminică seara, gruparea patronată de Mihai Rotaru a învins cu 2-1 în „derby de Oltenia” pe FCU Craiova 1948. Dar scorul a fost nedrept, el nereflectând realitatea din teren, unde echipa antrenată de Marius Croitoru a dominat copios partida.

Dar cele două penaltyuri dictate de arbitrul Istvan Kovacs în favoarea elevilor lui Laszlo Balint au înclinat decisiv balanța. Mai ales în condițiile în care cel de-al doilea a fost acordat în mod cu totul eronat, în ciuda existenței sistemului VAR. De altfel, părerea unanimă a fost că echipa finanțată de Adrian Mititelu ar fi meritat victoria, jocul adversarilor fiind greu de digerat chiar și de conducătorii clubului, în ciuda celor 3 puncte obținute.

E așteptat să preia echipa chiar din această seară

Așa se face că Mirel Rădoi e marele favorit să-ș înlocuiască pe Laszlo Balint pe banca echipei lui Rotaru. După 4 etape, gruparea acestuia a adunat doar 5 punte, ocupând abia locul 9 în Superligă, unul dintre cele mai slabe începuturi de campionat din ultimii ani.

De altfel, semnalul unei posibile demiteri a lui Balint a fost dat chiar de președintele CSU Craiova, Sorin Cârțu, în ciuda victoriei de duminică.

„La toți antrenorii de la Craiova tot timpul scaunul se clatină când nu sunt rezultate. Nu știu. Orice se poate întâmpla. A fost victorie astăzi, dar până acum înfrângeri. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Aia vreau, să ne calificăm”, a spus Cârțu pentru Prosport, referindu-se mai ales la meciul retur din Conference League cu ucrainenii de la Zorya Lugansk.

Mirel Rădoi este numele cel mai des rostit în acest moment pentru preluarea băncii tehnice. El se înţelesese cu Mihai Rotaru încă de acum un an şi jumătate pentru a prelua Universitatea Craiova, dar în cele din urmă a trebuit să-şi încheie mandatul pe banca naţionalei.

Leo Grozavu, varianta de rezervă

Mirel Rădoi era pregătit să vină în Bănie şi în iarna trecută, după ce Laurenţiu Reghecampf terminase anul 2021 cu 7 meciuri consecutive fără victorie, dar clauza de reziliere de 300.000 de euro a stat în calea încheierii colaborării între Universitatea Craiova şi Reghe.

Mirel Rădoi este dorit atât de finanţatorul Mihai Rotaru, cât şi de preşedintele Sorin Cârţu. Însă şi Rădoi are o afinitate specială pentru Craiova, în primul rând pentru că este oltean, iar în dese rânduri a afirmat că în copilărie echipa sa de suflet a fost Ştiinţa. De asemenea, Rădoi a evoluat la începutul carierei în Bănie, la Extensiv, chiar sub comanda lui „Sorinaccio”.

Numele surpriză apărut pe lista oltenilor este cel al lui Leo Grozavu, care în cazul în care Mirel Rădoi nu se înțelege cu Mihai Rotaru, devine principal favorit pentru a deveni noul antrenor al Universității Craiova.

Conform Digi Sport, negocierile pentru rezilierea contractului între Laszlo Balint și conducerea Universității Craiova sunt în toi. Intenția oltenilor este de a rezolva cât mai rapid situația, cel târziu în această seară, iar noul antrenor să fie pe banca Universității Craiova la partida retur cu Zorya Lugansk din turul 3 al Conference League.