Mirel Rădoi, dezvăluire despre perioada în care a fost selecționer: „Am avut două oferte într-o singură zi”

Mirel Rădoi, dezvăluire despre perioada în care a fost selecționer: „Am avut două oferte într-o singură zi”
Mirel Rădoi a avut mai mult succes pe banca naționalei de tineret, decât ca selecționer al primei reprezentative

Mirel Rădoi, dezvăluire despre perioada în care a fost selecționer. Tehnicianul de 40 de ani a părăsit la finalul lunii noiembrie banca tricolorilor. După ce naționala a ratat calificarea în barajul pentru Cupa Mondială 2022, Rădoi nu a mai dorit să continue munca începută acum 2 ani. Mirel Rădoi a făcut mai multe dezvăluiri despre perioada în care a fost selecționer, atât la naționala de tineret, cât și la cea de seniori.

Mirel Rădoi, dezvăluire despre perioada în care a fost selecționer

Mirel Rădoi, dezvăluire despre perioada în care a fost selecționer. Antrenorul de 40 de ani a preferat să părăsescă banca tricolorilor după 2 ani de mandat. El a schimbat jocul naționalei, fără a obține, însă, rezultatele așteptate. Și, în primul rând, fără să reușească o calificare ce părea la îndemână în barajul pentru Cupa Mondială 2022.

Mirel Rădoi a fost, de asemenea, timp de un an și jumătate, selecționerul naționalei U21. Aici a avut cel mai mult succes. Tricolorii „mici” au ajuns până în semifinala Euro U21 din 2019, obținând și calificare, după 56 de ani, la Jocurile Olimpice.

Mirel Rădoi a făcut, de curând, o propunere surpriză pentru postul de selecționer. El l-a indicat pe Marius Șumudică, tehnicianul ultimei clasate din Turcia, Malatyaspor, ca fiind omul potrivit pentru banca tricolorilor.

„M-am uitat să văd ce au făcut antrenorii în primele etape. La prima vedere, ar însemna că Marius Șumudică ar trebui să fie antrenorul echipei naționale. El a avut 7 victorii cu CFR Cluj din 7 meciuri. El ar avea 21 de puncte și s-ar califica (n.r. – pentru postul de selecționer). Vârsta nu contează, experiența nu ți-o dă doar vârsta”, a spus Mirel Rădoi pentru Telekom Sport.

„Am avut două oferte într-o singură zi”

Mirel Rădoi a luat în calcul doar cele câteva luni în care Șumudică a fost antrenorul campioanei CFR Cluj. Dar, între timp, el a devenit, între timp, tehnicianul celor de la Malatyaspor, din campionatul Turciei. Echipa sa a încheiat anul în postura de codașă a clasamentului, nereușind nicio victorie în ultimele 9 etape.

Mirel Rădoi a dezvăluit și faptul că a avut oferte de la alte echipe în vremea în care a fost selecționerul primei reprezentative. Mai ales cât s-a aflat pe banca naționalei de tineret. El a mărturisit că a avut și două oferte într-o singură zi.

„Eu am avut mai multe oferte cât am fost la tineret decât la echipa mare. Am avut doua oferte intr-o singură zi, eram in aeroport in Portugalia şi nu ştiam ce va urma.

Noi am pierdut avionul când am jucat cu tineretul in Portugalia, imediat după meci am avut două oferte intr-o zi şi eram in aeroport, le discutam la telefon şi chiar glumeam cu preşedintele şi cu directorul tehnic, naţionala de tineret e mult mai vizibilă decât naţionala mare… Sunt primul antrenor care am un singur meci, o victorie şi am două oferte.

Am avut mai multe oferte cât am fost la tineret, un an şi jumate, decât doi ani, cât am fost la naţionala mare!”, a povestit Mirel Rădoi pentru telekomsport.ro.

De când a devenit liber de contract, Mirel Rădoi a primit o ofertă din Arabia Saudită. Problema a fost că ea a venit din partea clubului Al Nassr, marea rivală a celor de la Al Hilal, acolo unde Mirel Rădoi a jucat ca fotbalist și este considerat o legendă.

Sursa foto: Captură video Telekom Sport