Surpriza care îl așteaptă pe David Popovici la București. Va fi o întâlnire istorică

Surpriza care îl așteaptă pe David Popovici la București. Va fi o întâlnire istorică
David Popovici a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale, fiind primul în cursele de 100 și 200 metri liber

Surpriza care îl așteaptă pe David Popovici la București. Dublul campion mondial a uimit lumea natației cu performanțele obținute la Budapesta, unde a câștigat probele de 100 și 200 metri liber. Înotătorul de 17 ani a devenit primul, după aproape 50 de ani, care obține dubla victorie, de la americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973. La revenirea în București, pe David Popovici îl va aștepta o întâlnire istorică.

Surpriza care îl așteaptă pe David Popovici la București

Surpriza care îl așteaptă pe David Popovici la București. A bulversat lumea natației, după ce a câștigat atât cursa de 100 metri liber, cât și pe cea de 200 metri liber, la Campionatul Mondial de la Budapesta. Sportivul legitimat la CS Dinamo a devenit primul înotător care triumfă în ambele curse, de la americanul Jim Montgomery, la Mondialele de la Brlgrad, în 1973.

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat. Am terminat concursul cu stil. Ce pot să spun este că mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și sper că v-am făcut pe toți mândri.

Urmează un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Apoi, urmează puțină pauză, reveneală să spun așa și voi reflecta la ce s-a întâmplat”, a declarat David Popovici pentru TVR.

Va fi o întâlnire istorică

David Popovici va reveni în țară, duminică, 26 iunie, alături de ceilalți membri ai delegației României. Dar la întoarcere, adolescentul de 17 ani s-ar putea să aibă parte de o întâlnire istorică. Federația Română de Natație face demersuri pentru aducerea în România a lui Jim Montgomery (67 de ani), singurul înotător care a reușit „dubla” pe care a repetat-o și David.

„Am un prieten foarte bun în Statele Unite ale Americii, pe Robert Pinter. Deja am vorbit cu el pentru că vrem să-l aducem în România pe Jim Montgomery, cel care, acum 49 de ani, a reușit și el să devină campion mondial atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri, în același Campionat Mondial.

La Budapesta, specialiști uriași ai lumii nu au reușit să facă o analiză a performanței lui David Popovici. Sunt toți uluiți. David a schimbat înotul. Deja se spune că a fost înot până la David și va fi înotul de după David Popovici”, a spus Silviu Anastase, șeful delegației României la Budapesta, la Radio Gold FM.

Ce concursuri îl așteaptă vara aceasta

Pentru David Popovici se anunță o lungă vară fierbinte. El va lua startul în alte trei competiții internaționale, dintre care două pentru juniori. Dublul campion mondial va putea fi văzut înotând, pe viu, în România, cu ocazia Campionatelor Europene de juniori ce se vor desfășura la Otopeni, în perioada 5-10 iulie. Apoi, Popovici va participa la Campionatele Europene de seniori, ce vor avea loc la Roma, între 11-17 august.

David Popovici va spune „adio” competițiilor de juniori odată cu Campionatele Mondiale de juniori de la Lima, în Peru, din perioada 30 august-4 septembrie. Pe 15 septembrie, adolescentul român va împlini 18 ani și va putea concura doar în întrecerile seniorilor.