Supradoza de Ivermectină, extrem de periculoasă. Ce efecte negative permanente are

Supradoza de Ivermectină, extrem de periculoasă. Ce efecte negative permanente are
Supradoza de Ivermectina, periculoasa

Tema cauzată de coronavirus golește stocurile de Ivermectină din farmacii. Acesta este un medicament de uz veterinar despre care s-a vehiculat, în mod eronat însă, că ar preveni infecția cu coronavirus.

Supradoza de Ivermectină, extrem de periculoasă

Însă medicii veterinari trag un semnal de alarmă asupra acestui medicament, despre care spun că este periculos pentru oameni, întrucât poate duce chiar și la orbire.

Astfel că medicul veterinar Aurelian Ștefan a spus la Digi24 că a primit telefoane despre Ivermectină.

„Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID”, a spus medicul veterinar.

Acesta a mărturisit că nu ar elibera un astfel de medicament, dacă cineva i l-ar cere.

„Exclus! În niciun caz medicii veterinari prescriu așa ceva, cred că este vorba de o isterie care arată cât de fragili suntem în față fake news. Nu cred că colegii mei vor ceda în față presiunilor oamenilor care se prezintă în spitale. Este de datoria noastră și un mesaj vechi cum că medicul veterinar salvează atât animalele, dar și omenirea. Noi suntem responsabili atât pentru animăluțe, cât și pentru sănătatea oamenilor”.

„Românii au o mare atracție pentru senzațional și pentru aceste experimente sociale de pe social media, cineva lansează o bombă și multă lume merge pe această cale care este toxică. Trebuie să știe românii că o supradoză de Ivermectină la animale produce orbire”, a mai spuse medicul.

Ce este Ivermectina

În plus, mai mulți medici veterinari s-au grăbit să dezmintă pe rețelele de socializare faptul că Ivermectina ar avea efecte miraculoase în tratarea coronavirusului.

De altfel, și medicul Ovidiu Roșu a reacționat la această falsă informație. El spune că Ivermectina este un antiparazitar care se folosește strict pentru animale. El a mai spus că un medic veterinar nu are voie să consulte, să prescrie ori să trateze substanțe pentru organismul uman, fiind o distincție clară între categoriile de pacienți cărora li se adreasează fiecare medic în parte.

Și medicul Petru Antonio Mureșan, de la Cluj se declară îngrijorat de faptul că mesaje care au conținut fals, cu privire la puterea de vindecare a Ivermectinei împotriva virusului, sunt promovate chiar și de medici. De aceea, medicul de la Cluj a avertizat că, pentru oameni, vaccinarea rămâne singura cale de a se evita infecția cu coronavirus.