Superstiții despre sare. Locul din casă în care trebuie să o presari ca să atragi banii

Superstiții despre sare. Locul din casă în care trebuie să o presari ca să atragi banii

Se știe că superstițiile sunt o credință larg răspândită, dar nejustificată, în cauzalitatea supranaturală care duce la anumite consecințe ale unei acțiuni sau eveniment sau o practică bazată pe o astfel de credință. Există multe superstiții comune în care oamenii cred, dar nu știu de unde provin. Una dintre acestea este legată de sare. Iată așadar care sunt cele mai comune superstiții despre sare.

Superstiții despre sare

Vărsarea sării a fost de-a lungul istoriei considerată purtătoare de ghinion. Prevestește că i se va întâmpla ceva rău cuiva din companie. Deci, ce poți face dacă verși din greșeală puțină sare? Cu siguranță nu vrei să accepți această prognoză proastă. Nu trebuie să te sperii, deoarece, există un leac simplu. Ceea ce trebuie să faci este să iei un praf de sare și să-l arunci peste umărul stâng. Astfel, problema este rezolvată și vraja este ruptă. Așa poți fi sigur că tu și compania ta sunteți feriți de amenințarea sării.

Am spus că sarea trebuie aruncată peste umărul stâng. Există o explicație pentru această regulă. Oamenii din trecut credeau că îngerul tău păzitor era în spatele tău mereu în dreapta ta. Dacă arunci praful de sare peste umărul drept, riști să îți rănești îngerul păzitor. Asta ar înrăutăți lucrurile.

Superstiții despre sare
Cele mai comune superstiții legate de sare

Sarea și casa nouă

O superstiție larg răspândită în Anglia secolului al XIX- lea a implicat sarea și o casă nouă. Acesta a fost un moment în care mulți încă mai credeau că spiritele rele ar putea pândi aproape oriunde.

Citește și Superstiții despre ceasuri. Ce înseamnă, de fapt, când un ceas se oprește sau se sparge

Nu puteau fi niciodată siguri dacă spiritele și-au luat reședința într-o casă goală sau chiar au fost lăsate acolo de către chiriașii anteriori. De asemenea, oamenii doreau să se asigure că spiritele rele nu erau tentate să se mute în noua lor casă. Metoda pe care ei au folosit-o pentru a preveni ca spiritele rele să-și ia reședința implică sarea. Când casa era complet goală, se plimbau prin casă și presărau cu sare. Nici un obiect de mobilier nu trebuia adus în casă înainte de împrăștierea sării în noul cămin.

Sarea și banii

Îți amintești vechea zicală: „Fără sare, fără bani”? Niciodată să nu te pui în situația în care ai putea să nu ai sare în casă. Ar fi o veste foarte proastă în ceea ce privește finanțele tale. Asigură-te că ai întotdeauna puțină sare în casă. Pentru a fi în siguranță, păstrează puțină sare în plus în spatele dulapului din bucătărie. Este o situație tristă dacă rămâi fără sare.

Dacă cineva pe care îl cunoști rămâne fără sare și cere să împrumute puțină sare, spune nu. Nu împrumuta niciodată nimănui sare. Este pur ghinion. Deci, cum ajuți persoana care are nevoie? Simplu, le oferi sarea cadou. În niciun caz nu trebuie să îți returneze sarea. Asta v-ar aduce ghinion amândurora. Este foarte bine să oferi cuiva sare. De fapt, acesta este un lucru minunat , urând în așa fel, prosperitate. Singura condiție este ca sarea să fie un cadou și nu un împrumut.

Oaspeții nedoriți și sarea

Tocmai ți-ai luat rămas bun de la o companie foarte neplăcută. Oaspetele pe care l-ai invitat în casa ta s-a dovedit a umple camera cu multă energie negativă. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca persoana sau persoanele respective să te vizitez din nou.

Superstiția spune că, dacă acționezi rapid, poți împiedica acea persoană să vină din nou la tine. Imediat după ce oaspeții nepoftiți și-au luat rămas bun, iei puțină sare. Presară sare pe podea în camera în care a intrat musafirul. De asemenea, amintește-ți să presări sare și la intrare. Acum sarea ar trebui să atragă vibrațiile negative ale acelei persoane. Următorul pas este să iei mătura și să mături toată sarea. (care conține vibrațiile negative). Pasul final este arderea sării. Asta ar trebui să funcționeze și ar trebui  ca în viitor să nu mai ai parte de compania lor.

Moartea și sarea

În multe comunități budiste se obișnuia să se folosească sare pentru a speria spiritele rele. Ei credeau că era mai mult decât probabil ca spiritele rele să fie tentate să-i urmeze pe cei îndurerați acasă când se întorc de la o ceremonie de incinerare. Pentru a se asigura că aceștia nu vor intra în casa lor, ei aruncau sare peste umeri chiar înainte de a intra în case. Acest lucru era cunoscut pentru a opri spiritele și le face să se retragă.

O veche superstiție europeană presupunea să pui puțină sare în sicriu. Acest lucru a fost făcut ca o măsură suplimentară de precauție pentru a se asigura că diavolul nu îi va lua pe cei dragi, plecați.

Norocul pescarilor și sarea

În lumea pescuitului există tone de superstiții diferite în întreaga lume. Una dintre ele implică sarea. Dacă vrei să-i urezi mult noroc unui pescar, poți încerca să arunci puțină sare peste el. Această acțiune trebuie să aducă mult noroc.

Citește și De ce nu este bine să fluieri în casă. Care este, de fapt, semnificația acestei superstiții

Asigură-te  doar că eviți fața când arunci sarea. Ar putea ustura, dacă îți bagi sare în ochi.

Superstiții despre sare. Bebelușii și sarea

În Anglia secolului al XIX- lea, un copil a fost considerat deosebit de vulnerabil de la naștere și până când a fost botezat. Acestea au fost zile critice și au fost luate măsuri de precauție pentru a proteja copilul de întâmplări rele.

Unul dintre aceste obiecte de protecție era o pungă minusculă de sare. Au pus-o într-o bucată de pânză și au ascuns-o în leagăn. Pânza care conținea sare a fost ascunsă și într-un buzunar al hainelor bebelușului, ca protecție suplimentară, atunci când au purtat copilul în afara casei pentru prima dată.

Primul zeu din mitologia nordică și sarea

În povestea creației mitologiei nordice, una dintre primele creaturi a fost vaca primordială numită Audhumla. Audhumla și dragostea ei pentru sare au dus la crearea primului zeu. Audhumla a fost într-adevăr norocoasă când a descoperit o piatră care avea gust de sare.

Vaca a lins cu nerăbdare piatra sărată timp de trei zile. În fiecare zi se întâmplau lucruri ciudate și inexplicabile. În prima zi, vaca a observat creșterea părului uman din piatră. În a doua zi un cap s-a ridicat din stâncă. În cele din urmă, în a treia zi, restul corpului a izbucnit din piatra sărată. Primul zeu pe nume Buri prinsese la viață. Buri a fost bunicul cunoscutului zeu principal din mitul nordic, numit Odin. Din păcate, Buri a murit în cele din urmă, deși era un zeu. Motivul fiind merele tinereții furnizate de zeița Idunn, care nu fuseseră încă create.

Superstiții despre sare. De ce să nu dai sarea de pe masă unei persoane

Tuturor ni s-a întâmplat să stăm în jurul mesei când cineva ne cere amabil să îi dăm sarea. Desigur, majoritatea dintre noi suntem politicoși. Luăm sarea și i-o dăm persoanei.

Vezi și De ce este bine să porți sare în buzunar. Te va ajuta enorm

Conform acestei superstiții, este ceva ce nu vrei să mai faci niciodată. Aduce foarte mult ghinion. Data viitoare când ți se cere să dai sarea, cu siguranță nu vei mai face asta. Iată ce ar trebui să  faci de acum înainte pentru a evita ghinionul. Ridică solnița cu sare și așaz-o pe masă aproape de persoana care a solicitat-o. Acea persoană trebuie să ridice singură sarea de pe masă. Este bine dacă procedezi astfel. Nu uita să așezi solnița cu sare pe masă, nu o da niciodată direct altei persoane.

Urmăriți Playtech.ro și pe