Superstiții de Crăciun. Ce e bine să mănânci în Ajun și ce pățești dacă porți încălțăminte nouă

Superstiții de Crăciun. Ce e bine să mănânci în Ajun și ce pățești dacă porți încălțăminte nouă
Superstiții de Crăciun. Ce e bine să mănânci în Ajun și ce pățești dacă porți încălțăminte nouă

Azi, 24 decembrie 2020, românii de pretutindeni și nu numai, serbează Ajunul Crăciunului. Evident, pentru că suntem români și pentru că tradiția trebuie să meargă mai departe, avem o serie de superstiții de Crăciun pentru dvs., adunate din mai multe zone.

Superstiții de Crăciun – ce se mănâncă în Ajun

Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creștine din România. Este momentul în care Iisus Hristos, care a mai avut un prenume uitat de români, a venit pe lume într-o iesle. Pe data de 25 decembrie sărbătorim nașterea Domnului și urăm un călduros ‘La mulți ani’ celor care se serbează azi (Cristi, Cristian, Cristina etc).

Pe lângă tradițiile și obiceiurile de Crăciun, românii mai au și o serie de superstiții amuzante. Chit că tu alegi să crezi în ele sau nu, e bine să știi și cum se ghidau, în trecut, strămoșii noștri pentru a avea mai mult noroc în anul ce urma să vină.

Este bine să mănânci mere în Ajunul Crăciunului. Dacă o faci, tradiția românească spune că vei fi sănătos în anul care vine.

În ziua și în seara de Ajun, nu ai voie să dai nimic din casă (nici de pomană, nici de împrumut). Se zice că poți alunga norocul din casă așa că mai bine fi precaut!

Vrei să atragi belșugul în casa ta? Îți spunem noi cum: o superstiție din popor spune că, de Crăciun, trebuie să pui pleavă de grâu sub fața de masă și belșugul nu va întârzia să apară.

Nu lăsa pe nimeni să îți închidă ușa în ajunul Crăciunului. Se zice că îți poate alunga norocul din casă. Atenție!

Superstiții de Crăciun – ce pățești dacă porți încălțăminte nouă

Se spune că, dacă porți pantofi noi de Crăciun, vei atrage ghinionul. Este o superstiție în contradictoriu cu cea de Paște când oamenii își cumpără haine noi (ca și de Revelion).

În zilele de Crăciun nu se face treabă în casă: nu se spală, nu se calcă, nu se coase. Dacă totuși o faci, superstițiile spun că îți vei alunga norocul.

Dacă dai cu mătura a doua zi de Crăciun, nu arunca gunoiul la coș, ci du-l la rădăcina unor copaci ca să îi ajute să rodească în anul următor.

Dacă vrei să ai un an îmbelșugat, e bine să faci cel puțin un cadou în ziua de Crăciun.

Dacă te bați cu cineva de Crăciun, fie și doar în glumă. află că superstițiile românești spun că vei face bube peste an.

Ai vărsat cutia cu chibrituri, vin pe masă? Nu-i nimic! Vei avea noroc. La fel se spune și despre cei cărora le țiuie urechile de Crăciun.

Fetele nemăritate au șansa de a își visa ursitul în seara de Ajun. După baie, ascunde sub pernă un pieptăn uns bine cu usturoi. Înainte să pui capul pe pernă, bate-o de câteva ori ca nu cumva să ai soacră rea și pentru ca băiatul să te pețească mai repede. Ia 3 frunze sființite și înțeapă pe ele inițialele a 3 băieți care te plac. Pune-le sub pernă și dormi. Superstiția românească spune că cel destinat ție îți va apărea în vis.

Dacă porți lenjerie intimă roșie de Crăciun, jumătatea inimii tale te va iubi mai mult.

Dacă ai dat cu împrumut diverse obiecte din casă, e indicat să le recuperezi înainte de Ajunul Crăciunului sau chiar în această seară, informeaza exquis.ro. Dacă nu o faci, vei avea multe pierderi în anul următor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI