Dacă ai ales să ții Postul Paștelui și nu mai știi ce anume să mănânci, îți propunem să încerci o supă cremă de legume extrem de delicioasă și rapid de preparat. Iată ingredientele necesare și modul de preparare.
Ingrediente necesare:
Mai întâi se curăță toate legumele și se taie sub formă de cubulețe mici, după care se pun la fiert în doi litri de apă cu sare și două linguri de ulei. Se lasă să se fiarbă bine iar apoi se strecoară și se dau prin blender. Se pune din nou compoziția obținută la fiert, se condimentează cu sare și cu piper, iar pentru mai multă savoare se adaugă pătrunjel tocat.
0 ml. ulei
1 ceapă
1- 2 căței de usturoi
1 – 2 cartofi
1 – 2 morcovi
1/4 țelină albă
1 gulie
1 păstârnac
alte legume sau resturi de legume pe care le avem la îndemână: conopidă. ardei gras verde etc.
legume de culoare verde: frunze de spanac, leurdă, broccoli.
legume de culoare roșie: sfecla roșie, ardeiul gras roșu sau ardeiul kapia
1/2 linguriță chimen măcinat, se poate înlocui cu alte condimente după gust: nucșoară, coriandru, paprika, curcuma
15 gr. ghimbir ras (opțional)
câteva fire verdeață la alegere: busuioc, cimbru, pătrunjel, mărar
2 l. apă sau supă de legume clară
Mai întâi se curăță, se spală și se taie în bucăți mari ceapa. Apoi, se curăță și se taie mărunt cățeii de usturoi. Se curăță apoi și se taie grosier și restul legumelor, excepție făcând sfecla roșie care își menține mai bine culoarea și textura dacă fierbe întreagă, în coajă. Astfel, s-a fiert această legumă separat. La fel se poate proceda și dacă aveți legume verzi. Ele se blanșează, apoi vor fi adăugate în supă. La gătirea legumelor se procedează astfel:
Mai întâi se încălzește uleiul într-o oală mare, așeazătă pe foc mediu. Se călește apoi ceapa, cam 3 minute, amestecându-se constant până ce se înmoaie și devine sticloasă. Apoi, se adaugă usturoiul, chimenul, verdețurile uscate precum cimbru, busuioc. Se mai lasă la călit un minut și se amestecă să nu se ardă. Apoi, se adaugă legumele, împreună cu mult fond de legume sau apă cât să le acopere puțin. Apoi, se asezonează totul cu sare și cu piper și se dă în clocot, până ce se reduce focul și se fierbe în clocote mici vreme de 10 minute. Apoi se adaugă spanacul și se continuă fierberea până când legumele pot să fie ușor zdrobite cu spatele unei linguri de lemn, vreme de cinci minute.