14 sept. 2022 | 14:03

Sunt anunţate primele ninsori în România. Zonele în care vremea se răceşte brusc

Vremea Meteo
Sunt anunţate primele ninsori în România. Zonele în care vremea se răceşte brusc
Au fost anunțate primele ninsori din România.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat primele ninsori în România. Specialiștii susțin că temperaturile vor scădea brusc în unele zone. Un alt val de căldură va marca a doua jumătate a săptămânii în curs, dar mai apoi mercurul urmează să scadă din termometre. De asemenea, experții au subliniat că va ploua în cea mai mare parte a teritoriului. Unde vor fi primele ninsori din sezonul rece?

Prognoza ANM: sunt anunțate primele ninsori din România

A doua jumătate din această săptămână va fi călduroasă, dar după urmează ca vremea să se răcească brusc. De asemenea, specialiștii anunță ploi în cea mai mare parte a teritoriului, iar în zona montană înaltă vor fi posibile primele ninsori din acest sezon rece.

Teritoriul României se află în sectorul cald al unui ciclon aflat cu centrul deasupra Peninsulei Scandinave. După deplasarea sa spre est, va pătrunde o masă de aer rece care o să se resimtă puternic în această perioadă. Temperaturile vor fi ridicate în cursul zilelor de joi și vineri în sudul țării, iar în weekend începe vremea rece accentuată în urma pasajului unui front atmosferic.

Cele mai ridicate cantități de precipitații se înregistrează de multe ori în aceste situații în jumătatea de nord-vest a țării și în special în zonele de munte și deal din Maramureș și Carpații Occidentali. Experții avertizează ploi și în celelalte regiuni, alături de posibile furtuni și ploi torențiale.

Vremea va continua să se răcească treptat și în cursul săptămânii viitoare, iar temperaturile maxime se vor menține în general sub 20 de grade Celsius, mai ales în nord, centru și nord-vest. Este posibil ca în unele zile maximele să nu depășească 12-13 grade Celsius în Transilvania, Maramureș și în nordul Moldovei.

,,Avem o toamnă a alternanțelor meteorologice”

Cerul va fi mai mult noros pe toată această perioadă și sunt așteptate ploi la alte intervale. În zona montană o să ningă temporar în special la peste 2.000 de m. S-ar putea semnala lapovițe și ninsori tranzitorii și la altitudini mai mici de până la 1.500 – 1.600 de m.

,,Avem o toamnă a alternanțelor meteorologice cu zile mai răcoroase, urmate și de zile în care temperaturile să se apropie într-adevăr de pragul unei zile de caniculă”, a spus Elena Mateescu.

Este prematur să ne expunem asupra iernii, cert este că avem informații până la jumătatea toamnei pentru că actualizarea prognozelor aduce date până în jur de 10 octombrie și vorbim până atunci de o a doua jumătate a lunii septembrie cu alternanțe de zile mai călduroase, urmate de zile în care temperaturile să caracterizeze o vreme răcoroasăr”, a mai spus directorul ANM.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
A venit vestea teribilă despre Florin Piersic. Verdictul medicilor
Capital.ro
Românii care nu mai sunt obligați să muncească în tura de noapte. Proiectul a fost adoptat
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro