Trupul neînsuflețit al lui Cornel Galeș ar putea să nu poată fi adus acasă. Soțul regretatei cântărețe Ileana Ciuculete ar putea să fie înmomântat în Spania, loc în care s-a produs accidentul rutier în care și-a pierdut viața.
Viviana, cea care l-a iubit, a început deja demersurile pentru repatrierea trupului lui Cornel Galeș, însă a întâmpinat o mare problemă. Impedimentul principal a fost faptul că nu este rudă de sânge cu acesta și nu poate duce până la final toate demersurile. Mai mult decât atât, nașa lui Galeș a susținut că ea nu ar avea suma necesară repatrierii. Amintim că Cornel a murit fulgerător pe data de 1 Decembrie, într-un accident de circulație petrecut în regiunea Torrent, Valencia, Spania. Conform spuselor nașei sale de cununie, există o posibilitate foarte mare ca trupul neînsuflețit al soțului Ilenei Ciuculete să nu mai ajungă în țară.
„Nici nu știu dacă poate, fără o semnătură de la rudele lui. Dar, chiar și așa, nu știu dacă va dori să plătească atât de mult, nu îi mai lega nimic. Mă rog la Dumnezeu să se poată, dar nu ține de mine, ține doar de ea dacă vrea să plătească atât. O să vorbesc cu duhovnicul lui, cu cei de la cimitir, o să îl ducem la Biserica unde a fost depusă și fina. Apoi, o să vorbesc cu cei apropiați, să pregătim toate lucrurile care trebuie, pomana, tot, doar să fie adus. Îl vom pune lângă Ileana, el acolo și-ar fi dorit să fie înmormântat, mai ales că a simțit că îl cheamă lângă ea”
Doina Belu
Prețurile pentru repatriere diferă în funcție de locul în care a murit persoana aferentă, dar și de alți factori. Aducerea acasă a unui trup neînsuflețit poate ajunge foarte scump, din cauza condițiilor. Mai mult decât atât, trupul trebuit transportat într-un sicriu special de plumb, ținut la o temperatură specifică. De exemplu, repatrierea din Anglia către România ajunge la prețul de 7.000 de euro, deși prețul mai poate fi ajustat. Pe de altă parte, repatrierea din Italia este la prețul uriaș de 11.000 de euro.
• documentul de identitate românesc al persoanei decedate, în original;
• certificat de deces eliberat de Registrul Civil din oraşul respectiv, legalizat cu apostila conform Convenţiei de la Haga;
• certificat medical de deces – în cazul decesului în spital sau autorizaţia judecătorească de repatriere a cadavrului în cazul morţii violente sau a morţii survenite la domiciliu sau în locuri publice;
• actul de îmbălsămare/efectuare a tratamentului antiputrefactiv dat de medicul legist;
• autorizaţie de înhumare dată de judecătorie;
• autorizaţia de transport dată de autorităţile sanitare