Suma pentru voucherele de vacanță ar putea crește substanțial. Câți bani vor primi românii pentru aceste tichete

Suma pentru voucherele de vacanță ar putea crește substanțial. Câți bani vor primi românii pentru aceste tichete
Suma voucherelor de vacanță ar putea crește. Cât va fi suma pentru un tichet?

Vești bune pentru români! Voucherele de vacanță pentru bugetari ar putea avea o valoarea mult mai mare. Un alt lucru îmbucurător este că banii vor intra direct pe card, nerisipind astfel, în mod inutil, hârtia. Care este suma majorată pentru cei care aleg să meargă în vacanță în extrasezon?

Suma pentru voucherele de vacanță s-ar putea majora

Bugetarii au parte de o veste bună chiar de la începutul sezonului rece! Voucherele de vacanță pentru cei care aleg să meargă să se relaxeze în extrasezon ar putea să crească de la 1. 450 de lei la 2. 080 de lei. Totul este însă la stadiul de idee, propunerea urmând să fie discutată în perioada următoare, după ce a fost făcută de către Ministerul Turismului.

Bugetarii pot să opteze pentru a-și petrece vacanța în lunile octombrie, noiembrie sau martie-aprilie. În aceste perioade au fost înregistrați cei mai puțini turiști. Acesta este, de fapt, un sprijin pentru industria turistică,  pentru a putea asigura suplimentarea în perioadele slabe ale anului. Cea mai avantajată de această creștere a voucherelor de vacanță ar fi industria balneo.

Suma voucherelor de vacanță ar putea să crească
Suma voucherelor de vacanță ar putea să crească

„Ne dorim ca voucherele să se dea pe card”

În cursul săptămânii viitoare, va avea loc o întâlnire în cadrul căreia reprezentanții din industria turismului ar putea îmbunătății propunerea. Bogdan Trif, ministrul de resort, a susținut că măsura distribuirii noilor tichete va putea fi prelungită până în anul 2020.

„Ne dorim ca voucherele să se dea pe card, pentru că vrem să fim și mai ecologiști și să nu risipim în mod inutil hârtia”
Bogdan Trif

„Avem o idee legată de voucherele de vacanţă, în extrasezon. Ştiţi că noi astăzi dăm 1.450 lei pentru sezon şi am spus să verificăm dacă operatorii de turism ar dori, desigur şi cei care beneficiază de aceste facilităţi, şi de extindere a sezonului, să spunem aşa, şi să alocăm 2.080 lei. Este o discuţie în derulare”
Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice