Suma pe care o lua Benone Sinulescu de la Stat. Câți bani câștiga, pe lângă pensia rușinoasă

Suma pe care o lua Benone Sinulescu de la Stat. Câți bani câștiga, pe lângă pensia rușinoasă
Benone Sinulescu, după o viață de muncă, o pensie mizeră

Benone Sinulescu, sau „Nea Beni” cum îl cunoșteau cei apropiați, a stat în fața românilor pe scenă timp de jumătate de secol. Deși a primit distincții din partea a doi președinți, Nicolae Ceaușescu și Ion Iliescu, regretatul arist primea de la statul român o pensie mizeră. La pensia pe care o primea i se mai acordau și cele de merit, ca urmare a celor două distincții primite în 2002 și 2004. În rest, toată averea agonisită într-o viață, a fost făcută pe munca sa. Astăzi ne-am luat la revedere de la „Nea Beni”, artistul murind la vârsta de 84 de ani.

Benone Sinulescu, după o viață de muncă, o pensie mizeră

Cariera lui „Nea Beni” se întinde pe jumătate de secol, iar în acești 58 de ani a cântat în fața a mii de români, dar și în fața a cel puțin cinci președinți de stat, printre care Nicolae Ceaușescu și chiar dictatorul nord-corean Kim Ir Sen.

De la o vârstă fragedă Benone Sinulescu a arătat un adevărat talent pentru muzică, ajungând la vârsta de 12 ani să fie dirijorul corului școlii din Pleșcoi unde a studiat. A cântat alături de nume mari ale muzicii populare românești, nume ca Irina Loghin, Maria Ciobanu, pe toate marile scene ale țării.

După o viață de muncă, în 2002, Ion Iliescu îi acorda distincția Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală” Ulterior, în 2004, același Ion Iliescu îi acorda  și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Deși recunoscut ca o valoare autentică și distins de Ion Iliescu, Benone Sinulescu la momentul ieșirii la pensie avea să primească de la statul român o pensie de numai 1.600 de lei. La această sumă se adaugă și pensia de merit, ca urmare a celor două distincții primite, în valoare de 1.100 de lei. Suma totală pe care Benone Sinulescu o primea, așadar, de la statul român era de 2.700 de lei.

„A murit astăzi, la orele 14.30”

Cariera și viața lui Benone Sinulescu va rămâne pentru cei apropiați, și pentru cei care l-au cunoscut, o adevărată bjiuterie, cât pentru românii care i-au ascultat cântecele, va rămâne în suflet și în minte, iar omul Benone Sinulescu va fi ținut minte ca omul care râdea mereu, chiar și atunci când greutățile își făceau loc în viața sa.

Astăzi, după o lungă suferință, la vârsta de 84 de ani, Benone Sinulescu, „Nea Beni”, s-a stins în casa sa de la Arad, alături de soția sa. De altfel vestea decesului chiar soția o dădea, declarând:

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, ne-a declarat soția lui Benone Sinulescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI