Suma incredibilă pe care o dă Primăria Sectorului 4 pentru luminițele de Crăciun. Mulți se vor revolta când vor auzi prețul

Suma incredibilă pe care o dă Primăria Sectorului 4 pentru luminițele de Crăciun. Mulți se vor revolta când vor auzi prețul
Unde vor fi amplasate si ce fel de decoratiuni vor fi

Primăria Sectorului 4 vrea să cheltuie o sumă uriașă pe luminițe de Crăciun. Ca în fiecare an, autoritățile locale se întrec în decorațiuni de sărbătoare pe bulevardele din București.

Cât plătește Primăria Sectorului 4 pentru iluminat festiv

Primăria Sectorului 4 este dispusă să cheltuie în acest an o sumă exorbitantă pentru iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Conform unui anunț publicat la 1 octombrie pe platforma de achiziții publice, Primăria Sectorului 4 urmează să își aleagă firma de la care să închirieze, cu cel mult 649.800 de lei instalații de iluminat festiv pentru iarna următoare.

De acești bani, Primăria vrea 4.500 de instalații festive, cu 100 în plus față de câte au fost anul trecut.

Din numărul total de luminițe, 400 vor fi plase de iluminat cu led, lungi de 5 metri și late de 2 metri. Instituția cere și o mulțime de alte decorațiuni precum medalioane tradiționale, figurine în formă de fulg sau jumătăți de fulg de nea.

Ce va cumpăra de acești bani

Totuși, piesa de rezistență a iluminatului festiv din Sectorul 4 de acest an va fi o stea tridimensională de dimensiuni mari, alcătuită din 12 piramide tridimensionale din fibră de sticlă, cu leduri cu lumină albstră, albă și verde. De asemenea, în fiecare colț de stea va fi un proiector.

Primăria cere și un pom de Crăciun artificial înalt de 12 metri și cu diametrul bazei de 4 metri, care să fie îmbrăcat într-o carpetă artificială care imită textura bradului.

Lista cu luminițele pe care vrea să le achiziționeze Primăria Sectorului 4 este una de-a dreptul imensă, așa că nu este de mirare că a pus la dispoziție suma de aproape 650.000 lei.

Instituția mai vrea o figurană tridimensională cub sub forma unei fântâni, alcătuită dintr-un cilindru central echipat cu furtun luminos led albastru cu efect curgător și 4 panouri echipate  cu șir luminos alb cald și furtun luminos cu led alb, cald, cu dimensiuni de 5.00×3.60 m.

Luminițele vor fi amplasate în mai multe zone de pe Șoseaua Olteniței, Luica – Giurgiului, Bulevardul Constantin Brâncoveanu, Tineretului Văcărești etc