De ce şi-a pus Cristian Popescu Piedone chipul pe o broşură pentru elevi. Explicaţia bizară oferită de edil

De ce şi-a pus Cristian Popescu Piedone chipul pe o broşură pentru elevi. Explicaţia bizară oferită de edil
Cristian Popescu Piedone personaj principal într-o campanie socială

Toată lumea îl cunoaște pe Cristian Popescu Piedone, fie de pe vremea când controla piețele, fie de când a fost primar la Sectorul 4. Astăzi, noul primar de la Sectorul 5, împreună cu Poliția Locală, a demarat o campanie socială pentru elevii din sector. Partea inedită a acestei campanii este faptul că primarul este personajul principal al unor broșuri pentru copii.

Cristian Popescu Piedone personaj principal într-o campanie socială

Toată lumea îl cunoaște pe actualul primar din Sectorul 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, mai ales pentru modul în care gestionează bunul mers al sectorului. Cel puțin pe rețelele de socializare primarul publică frecvent clipuri în care le arată locuitorilor din sector ceea ce face în fiecare zi.

Plecând de la aceste aspecte, împreună cu Poliția Locală Sector 5, Cristian Popescu Piedone a lansat o nouă campanie socială pentru elevii din sector. Conform acestuia, campania este menită să-i facă pe elevi conștienți de pericole și le de sfaturi referitor la ce trebuie să facă în anumite situații. Partea inedită a aestei campanii sunt broșurile în care primarul apare ca personaj principal,  în pantaloni scurți, și pe trotinetă.

Broșurile sunt pline de sfaturi, precum „Nu urca cu străini în lift”, „Nu adăuga prieteni necunoscuți în contul tău de Facebook”, „Nu accepta niciodată cadouri sau bomboane de la un necunoscut”, „Nu transmite mesaje false la 112, pentru că vei primi amendă”. Toate aceste sfaturi sunt date elevilor de personajul Piedone într-un mod cât mai pe înțelesul lor.

Edilul explică de ce a acceptat provocarea

În același context, ideea acestor broșuri, spune edilul a fost tot a sa, spunând că „Sfaturi de siguranță pentru școală! De la Piedone” e un proiect pe care l-am făcut cu mulţi ani în urmă.” De altfel un astfel de proiect avea și pe vremea când era primar în Sectorul 4.

„Şi la Primăria Sectorului 4, şi la «Gazeta lui Piedone», de sărbătorile creştineşti, la fel, în chip de desen animat, urez «La mulţi ani»“, a spus Cristian Popescu-Piedone.

Deși campania este una bine-venită, mulți și-au pus întrebarea de ce Cristian Popescu Piedone a acceptat acest rol în campania mai sus amintită. Explicația, una cât se poate de simplă, fiind dată tot de primarul Sectorului 5.

”Nu neapărat popularizarea. După 30 de ani de administraţie, sunt deja popular, nu-mi mai trebuie. Dar copiii, când văd un desen, altfel percep informaţia.

Acolo e un personaj şi asta a prins. Am constatat că pe copii îi atrage şi asta am făcut”, a recunoscut edilul pentru libertatea.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI