09 sept. 2020 | 13:51

Sucul dăunător care afectează ficatul. Toți românii credeau altceva până acum, dar adevărul este altul

Știri generale
Sucul dăunător care afectează ficatul. Toți românii credeau altceva până acum, dar adevărul este altul
Sucul dăunător care afectează ficatul. Toți românii credeau altceva până acum, dar adevărul este altul

Mai bine de o treime dintre persoane au ficatul gras sau steatoză hepatică, fără ca măcar să știe. Aceștia pot afla dacă suferă de această afecțiune făcând o ecografie abdominală. Ficatul gras înseamnă că în interiorul celulelor hepatice se depune grăsime, iar aceste depuneri depășesc deja 5% din greutatea organului.

Sucul dăunător care afectează ficatul

De menționat este că ficatul unui adult cântărește aproximativ 1,5 kilograme. Iar continuarea nu este una optimistă întrucât această steatoză poate evolua de la ficat gras simplu cu trans-aminaze până la steato-hepatită.

Iar dacă ar evolua, boala ar mai avea două stadii, dintre care cea mai gravă este ciroza hepatică, iar organul nu mai funcționează. Dar vestea bună este că traiectoria poate fi schimbată prin controlarea factorilor ce determină încărcarea cu grăsime a ficatului.

Astfel, nivelul grăsimilor din sânge trebuie să fie verificat anual, iar toxinele hepatice trebuie îndepărtate. Alcoolul, care este consumat frecvent în rândul bărbaților, iar în cazul femeilor, medicamentele luate haotic, afectează ficatul. De asemenea, mai trebuie acordată atenție și afecțiunilor care pot duce la ficat gras, cum ar fi diabetul sau hipo-tiroidie nediagnosticată.

Cauza majoră se vede însă cu ochiul liber, un abdomen încărcat cu grăsime. Din atare motiv, medicii recomandă reducerea porțiilor de mâncare cu o treime. Apoi, între mesele principale ale zilei trebuie consumată doar apă. De evitat însă sucurile de fructe, dar nu și fructele întregi.

Sucul dăunător care afectează ficatul

Sucul dăunător care afectează ficatul

”Sucul de fructe poate solicita excesiv ficatul”

“Sucul de fructe poate solicita excesiv ficatul. Fructoza din fructe e metabolizată doar la nivel hepatic si poate duce la o problemă de ficat gras, cresteri de colesterol prin exces de fructe”, a explicat Dr Mihaela Bilic, nutriționist.

De asemenea, în toate aceste diete, un sprijin important în reprezintă mișcarea fizică. Astfel că activitatea musculară conduce inclusiv la redistribuirea grăsimii înglobate în ceulele hepatice. Mai vin în ajutor și două formule de plante, ce se administrează alternativ. În formula 1 avem armurariu, anghinare și rădăcina de păpădie.

“O formula testată clinic care a dovedit scaderea transaminazelor, cresterea calității vieții pacientilor cu hepatită și ameliorarea imaginii ecografice în ficatul steatozic, deci ficatul gras”, a explicat Doctor Carmen Nonn.

De menționat este că din armurariu se extrage silimarina. Silimarina împiedică pătrunderea toxinelor în celula hepatica. Simultan, ea mai crește capacitatea de regenerare a acestor celule. De asemenea, la fiecare 3 luni, se poate alterna cu formula 2 hepato-protectoare compusă din ganodernă, turmeric, anghinare și shitache.

Majoritatea pacienților cu steatoză hepatică sunt asimptomatici, cu toate că la o abordare mai atentă, mulți dintre ei descriu simptome nespecifice ca oboseală, stare generală influențata, jenă sau dureri în hipocondrul drept.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Cea mai așteptată lansare pe Netflix. Fanii sunt în al 9-lea cer
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
ITP 2025. Obligatoriu pentru românii care au mașini mai vechi de 12 ani
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro