19 feb. 2022 | 08:06

Subvarianta Omicron, mai periculoasă decât tulpina principală. Anunțul care sperie milioane de român

Știri generale
Subvarianta Omicron, mai periculoasă decât tulpina principală. Anunțul care sperie milioane de român
Descoperirile specialiștilor: subvarianta Omicron, mai puternică decât tulpina principală

Specialiștii vin cu noi vești pentru cetățeni. Aceștia au descoperit că subvarianta Omicron este mai periculoasă decât tulpina principală. Cercetătorii din Ttokyo au susținut nu doar că aceasta este mai contagioasă, ci și provoacă o formă mai gravă a bolii. De asemenea, este capabilă să contracareze tratamentele utilizate în prezent împotriva virusului chinez. Iată mai multe detalii!

Detalii despre subvarianta Omicron: ce spun specialiștii?

Subarianta BA.2 a variantei Omicron este mai contagioasă decât tulpina sa, susțin cercetătorii din Tokyo. Aceasta provoacă o formă mai gravă a bolii și este capabilă să contracareze tratamentele utilizate în momentul actual împotriva COVID-19, scrie CNN.

Sursa citată a prezentat și rezultatele unei cercetări a Institutului de Științe Medicale din cadrul Universității din Tokyo. Ultimele detalii descoperite de specialiști indică faptul că BA.2 are caracteristici care îi permit să producă îmbolnăviri mai grave decât variantele anterioare. Profesorul Kei Sato, care a efectuat studiul, susține că aceste constatări dovedesc faptul că BA.2 nu ar trebui considerat un tip de Omicron.

„La fel ca Omicron, BA.2 pare să fie capabilă să „ocolească”, în mare măsură, imunitatea creată prin vaccinare. Doza booster reface protecția și determină o scădere de 74% a probabilității de a face boala după infecție.

BA.2 este, de asemenea, rezistent la unele tratamente, inclusiv cel Sotrovimab, anticorpul monoclonal care este utilizat în prezent împotriva Omicron”, a declarat specialistul.

„BA.2 mai este numit Omicron invizibil, pentru că nu este evidențiat de testele PCR precum este Omicron, ca eșec al genei-țintă S. Prin urmare, laboratoarele trebuie să secvențieze virusul pentru a găsi această variantă. Stabilirea unei metode de a detecta în mod specific subvarianta BA.2 ar fi primul lucru pe care multe țări trebuie să îl facă”, a afirmat Kei Sato, care a condus studiul.

Ce trebuie să facă toate țările?

Primul lucru pe care țările trebuie să îl facă este să stabilească o metodă pentru detectarea specifică a BA.2, a subliniat cercetătorul. De asemenea, tot el spune că din perspectiva umană ar putea fi un virus mai rău decât BA.2. Acesta ar putea fi capabil să se multiplice mult mai bine și să provoace o formă mai gravă a bolii.

Se poate însă ca cerectătorii să fie nevoiți să găsească o nouă literă greacă în cazul acestei variante, a fost de acord profesoara Deborah Fuller, virolog la Facultatea de Medicină de la Universitatea din Washington, care a analizat studiul.

BA.2 a suferit o serie de mutații față de varianta originală care a apărut în Wuhan în anul 2019. De asemenea, virusul are zeci de gene diferite față de varianta originală Omicron. Specialiștii au subliniat că BA.2 diferă de Omicron la fel de mult pe cât diferă variantele Alfa, Beta, Gamma și Delta între ele.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Doctor Cezar dezvăluie adevărul despre mitul celor 10.000 de paşi: "Trebuie să acționăm și celelalte lanțuri kinetice"
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro