Substanța secretă care îți face răsadurile de varză să crească. Este ieftină și protejează de boală

Substanța secretă care îți face răsadurile de varză să crească. Este ieftină și protejează de boală
Substanța care protejează răsadurile de varză

Răsadurile de varză, ca orice alte plante agricole, au nevoie de anumite lucruri ca să crească bine. Dați-i multă umiditate verzei și asigurați-vă că o hrăniți pe tot parcursul sezonului. Puteți face asta printr-un un pat de plantare modificat cu compost. Genul acesta de pansamente de compost, date la fiecare două săptămâni, vor face treaba. În afară de asta, mai există și soluții pentru a nu vi se îmbolnăvi răsadurile de varză. Soluțiile sunt simple și nu foarte costisitoare.

Culturile de varză au trei tipuri distincte

Varza poate fi cultivată în trei culturi distincte. Vorbim de perioada timpurie, mijlocul sezonului și cel târziu, de toamnă. Varza timpurie poate fi iernată în rame reci din semințe începute toamna precedentă. Puteți, totuși, să semănați varza timpurie la sfârșitul iernii și să o transplantați la începutul primăverii.

Varza plantată în mijlocul sezonului poate fi semănată în cadru rece cu 6 săptămâni înainte de a fi transplantată în grădină după ultimul îngheț din primăvară. Soiurile târzii pot fi semănate la începutul verii direct în grădina în care urmează să se maturizeze. Varza este rezistentă la maturitate, dar plantele tinere nu trebuie supuse înghețului, spun specialiștii în cultura de răsaduri de varză.

Cum îngrijim și întreținem varza

Răsadurile de varză necesită ca solul să fie păstrat umed în mod constant, dar să nu fie așezat în apă. În medie, vor avea nevoie de cel puțin 2 litri de apă la fiecare 5-7 zile. Nu este nevoie să legați frunzele de varză. Tulpina este complet capabilă să țină în sus capul, precum și toate frunzele mari. Unii oameni cred că legarea răsadurilor de varză previn bolile și va face ca varza să crească mai repede. Din păcate nu este așa, dar există soluții simple, care vă ajută să păstrați sănătoase răsadurile.

Substanța care protejează răsadurile de varză

Că tot veni vorba de boli, o metodă inedită de a feri răsadurile de varză de a se îmbolnăvi este folosirea unei substanțe, denumită cretă. Substanța poate fi găsită la orice magazin agricol. Pentru a proteja răsadurile aveți nevoie de jumătate de substanță într-un pahar cu apă.

Înainte de a folosi substanța, va trebui să pregătiți groapa în care puneți răsadurile de varză, pe care o veți prelucra cu compost. După acest pas puneți substanța deja pregătită, peste care turnați în continuare apă, până se umple toată groapa.

După ce este absorbită toată soluția în solul pregătit plantați răsadurile și acoperiți-le până la primele frunze din răsad. După plantare puneți restul de sol pregătit cu compost, și nu vă speriați creta va proteja răsadurile de varză de boli, având umiditatea necesară, dacă faceți totul așa cum trebuie.

Așa că, aveți toate datele acum pentru culturi mari de varză, folosind metode simple de prevenire a îmbolnăvirii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI