Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la răsaduri. Trucuri geniale venite direct de la țară

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la răsaduri. Trucuri geniale venite direct de la țară
Trucuri pentru grădină: ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu la răsaduri

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca fiind un ingredient bun la toate, dar chiar și în grădină? Desigur! Iată trucurile prin care poți folosi pulberea magică pe răsaduri. Te va ajuta să diminuezi efectele bolilor fungice ale plantelor ornamentale și legumicole comune.

Bicarbonatul de sodiu, o minune pentru răsaduri. Trucurile prin care îți ții grădina departe de insecte

Bicarbonatul de sodiu este o combinație de carbon, sodiu, hidrogen și oxigen (57,1 la sută sodiu, 27,4 la sută oxigen, 14,3 la sută carbon și 1,2 la sută hidrogen). Este cunoscut faptul că elementele lui au capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe trandafiri. Cu toate acestea, este probabil ca pulberea albă să nu ucidă sporii în sine. În schimb, poate fi folosită pentru plante drept fungicid.

Amestecați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu un galon de apă. Bicarbonatul diminuează efectele bolilor fungice la plantele ornamentale și legumicole comune. Folosiți amestecul pe trandafiri, pentru ciuperca petelor negre, și pe struguri și vița de vie atunci când încep să apară primele fructe.

De asemenea, și roșiile sunt predispuse la felurite boli fungice. Pătarea frunzelor și arsura timpurie sunt câteva dintre cele mai comune. Amestecați bicarbonat de sodiu cu ulei vegetal pentru a face un spray organic pentru tomate, pentru a ajuta la combaterea bolilor lor.

Luptă cu dăunătorii din grădină

Presară bicarbonat de sodiu pe solul din grădina ta. Insectelor nu le place acest ingredient, astfel că vor păstra distanța. Dacă aveți mușoroaie de furnici în curte, umeziți-le cu apă și apoi presărați aproximativ două căni de bicarbonat de sodiu deasupra mușuroiului. Așteptați pentru aproximativ o jumătate de oră și turnați și o cană de oțet pe movilă.

Această combinație va ucide majoritatea insectelor și le va face să nu mai vină înapoi. Când bicarbonatul de sodiu este mâncat de micii oaspeți neinvitați, el eliberează bule de dioxid de carbon în sistemul lor, care le ucide.

Prelungește viața florilor tăiate

Există multe obiecte de uz casnic ce ajută florile tăiate să reziste mai mult timp în vază. O metodă este să adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu în doi litri de apă. Schimbați soluția la fiecare câteva zile pentru cele mai bune rezultate. Înainte, însă, nu uitați să tăiați capătul tulpinii un pic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI