Subiecte simulare Evaluarea Națională 2021 la Limba română. Barem și rezolvare conform edu.ro

Subiecte simulare Evaluarea Națională 2021 la Limba română. Barem și rezolvare conform edu.ro
Subiecte simulare Evaluarea Națională 2021 la Limba română. Barem și rezolvare conform edu.ro

Au apărut subiectele la proba de limba și literatura română pentru examenul de simulare de la Evaluarea Națională 2021. Ce le-a picat elevilor de clasa a opta la al treila subiect. Baremul de corectare a probelor.

Subiecte simulare Evaluarea Națională 2021 la Limba română

Luni, 29 martie, au început simulările pentru Evaluarea Națională 2021, lucru pe care toți elevii de gimnaziu l-au așteptat cu sufletul la gură. În prima zi a săptămânii, elevii de clasa a opta au susținut examenul de simulare la limba și literatura română, iar miercuri, 31 martie, vor da testul pentru proba de matematică.

Subiectele la limba şi literatura română pentru simularea Evaluării Naţionale 2021 sunt realizate, pentru prima dată, după o programă nouă, pe modelul testelor PISA, ce conțin teste cu 10 pagini. Elevii au intrat în clase la ora 08.30, iar la ora 09.00 s-au deschis subiectele, sigilate anterior în plicuri. Pentru subiectele de la simulare Evaluare Națională 2021, școlarii au avut timp două ore pentru a rezolva examenul scris la proba de limba și literatura română.

Ce subiect le-a picat elevilor la proba de limba și literatura română

Potrivit galeriei foto de mai sus, puteți consulta subiectele de la proba de limba si literatura română, de la simularea pentru Evaluarea Națională 2021.

La primul subiect, elevii au avut de făcut anumite analize pe text având în față câteva fragmente la prima vedere. De asemenea, au avut de explicat o paralelă între un text de-al lui Mircea Cărtărescu și opera Sandei Golopenția, o altă autoare contemporane.

Tot la primul subiect de la proba de limba română, participanții simulării au avut, de asemenea, de completat anumite texte lipsă, transcrieri, rescrieri și alcătuirea unor enunțuri interogative.

La subiectul al II-lea, elevii au avut de redactat rezumatul unui text între 100 și 150 de cuvinte, formulând ideile principale și prezentarea evenimentelor în succesiunea logică. A fost publicat și baremul de corectare a subiectelor de limba și literatura română, care explică, detaliat, care sunt răspunsurile corecte ale examenului și cum va fi obținut punctajul final al testului.

Ce se întâmplă cu elevii aflați în carantină, care nu au putut da examenul

Potrivit statisticilor transmise de către Ministerul Educației, elevii de clasa a opta din școlile din București și Județul Ilfov se pot prezenta, fără probleme, la simulare pentru Evaluarea Națională 2021.

Circa 129 de localități au fost afectate din cauza incidenței care a crescut alarmant, în ultima vreme, având rată de infectare de 6 la mia de locuitori. Ministrul Educației a anunțat că elevii care nu au putut susține examenul de simulare vor fi reprogramați până pe data de 15 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI