Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la limba română și baremul punctelor

Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la limba română și baremul punctelor
Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la limba română și baremul punctelor

Veste importantă pentru toți elevii de clasa a opta din țară. Elevii de gimnaziu se pregătesc pentru simularea de la Evaluarea Națională 2021. Cum arată modele de subiecte la limba și literatura română și care este baremul punctelor. Când încep examenele propriu-zise.

Începe simularea Evaluare Națională 2021

Luni, 29 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională 2021, lucru pe care toți elevii de gimnaziu îl așteaptă cu sufletul la gură. În prima zi a săptămânii, elevii de clasa a opta vor avea simulare la limba și literatura română, iar miercuri, 31 martie, vor da examen la proba de matematică.

Subiectele la limba şi literatura română pentru simularea Evaluării Naţionale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă, constând în teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore. Elevii vor intra în clase de la ora 08.30, iar la ora 09.00 se vor deschide subiectele, sigilate anterior în plicuri. Pentru subiectele de la simulare Evaluare Națională 2021, școlarii vor avea timp preț de două ore pentru a rezolva proba scrisă la limba și literatura română.

Reprezentanții învățământului gimnazial au luat toate măsurile necesare pentru ca examenul de simulare pentru Evaluarea Națională 2021 să decurgă ca la carte, iar elevii să nu fie în pericol de a se infecta cu noul coronavirus. Participanții vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pentru a păstra distanțarea socială.

Modele subiecte simulare Evaluare Națională 2021

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, test de antrenament 1

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, test de antrenament 2

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, test de antrenament 3

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, test de antrenament 4

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, test de antrenament 5

Simulare Evaluare Naţională 2021 – română Barem

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, barem test de antrenament 1

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, barem test de antrenament 2

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, barem test de antrenament 3

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, barem test de antrenament 4

Simulare Evaluare Naţională 2021 – subiecte limba română, barem test de antrenament 5

Potrivit statisticilor transmise de către Ministerul Educației, elevii de clasa a opta din școlile din București și Județul Ilfov se pot prezenta, fără probleme, la simulare pentru Evaluarea Națională 2021. Circa 129 de localități au fost afectate din cauza incidenței care a crescut alarmant, în ultima vreme, având rată de infectare de 6 la mia de locuitori.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că, în cazul localităților aflate în carantină, simulările pentru Evaluarea Naţională și Bacalaureat 2021 vor fi organizate până la data de 15 mai, după ieşirea din lockdown.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI