Ambasadorul Rusiei în SUA a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu, decizia Washingtonului în raport cu Rusia, lucru care îl va înfuria pe Vladimir Putin, izolat complet de orice șansă de negociere. Anatoli Antonov a dezvăluit cum este privită Rusia de SUA și ce consecințe ar putea exista din cauza acestei relații de rivalitate.
Ambasadorul Rusiei la SUA a transmis că Washingtonul a suspendat orice domeniu de cooperare cu Moscova, motiv pentru care, în prezent nu există nicio posibilitate de reconciliere între cele două state, a declarat Anatoli Antonov în cadrul unui interviu pentru postul rusesc Channel One, transmite agenția rusă de stat, TASS.
„Nimeni la Washington nu vorbește acum despre cum să stabilizeze și să dezvolte relațiile bilaterale. Aici Rusia a dobândit definitiv statutul de adversar, unul dintre acei monștri care trebuie distruși. În prezent, toate domeniile de cooperare sunt înghețate”, a declarat el.
Ambasadorul Rusiei la SUA a vorbit și despre legăturile diplomatice dintre cele două țări, acestea nefiind întrerupte datorită beneficiilor reciproce. Mai mult, un nou ambasador SUA la Rusia urmează să fie ales, după ce Washingtonul a afirmat că este nevoie de prezența unor reprezentanți americani la Moscova.
„Americanii susțin la nivel politic că este nepotrivită ruperea completă a relațiilor diplomatice și consideră necesară prezența reprezentanților lor la Moscova. De altfel, s-a anunțat recent că numirea unui nou ambasador la Moscova ar putea fi așteptată în curând”, a concluzionat acesta în cadrul interviului.
SUA a anunțat un nou ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, în valoare de 625 de milioane de dolari, despre care a menționat că este oferit pentru ca armata ucraineană să continue contraofensiva de succes pentru „a-și recupera teritoriile confiscate ilegal de Rusia”
Cu acest prilej, ambasadorul Rusiei în SUA a anunțat că acest ajutor ar putea crește riscul unui „război direct” între Rusia și Occident. Acesta a descris viitoarele agresiuni care pot apărea, inclusiv un posibil război descris drept „ciocnire militară”.
„Percepem acest lucru ca pe o amenințare imediată la adresa intereselor strategice ale țării noastre. Furnizarea de produse militare de către SUA și aliații săi nu numai că implică vărsări de sânge îndelungate și noi victime, dar crește și pericolul unei ciocniri militare directe între Rusia și țările occidentale”, a transmis, miercuri, Anatoli Antonov pe rețeaua socială, Telegram.
Posibilitatea izbucnirii unui război între Rusia și NATO a fost menționată și de Konstantin Vorontsov, șeful delegației ruse la Comisia de dezarmare a Națiunilor Unite, care a avertizat în cadrul Primului comitet al Adunării Generale a ONU despre această „ciocnire periculoasă”.
„SUA continuă să pompeze tot mai multe arme în Ucraina, facilitând participarea directă a luptătorilor și a consilierilor lor în conflict. SUA continuă să pompeze tot mai multe arme în Ucraina, facilitând participarea directă a luptătorilor și a consilierilor lor în conflict”, a transmis sursa citată.