Studiul care te încurajează să bei gin: beneficiul nebănuit al distilatului cu ienupăr

Autor: Puiu Alexandru - 07:00, 06 ian. 2020

În cazul în care ești fan al ocazionalului pahar de gin, sec sau în combinații, un nou al cercetătorilor de la o universitatea din Lituania va funcționa ca o încurajare.

Ginul este unul dintre cele mai interesante și populare distilate de pe mapamond. Face valuri la nivel global, se distilează într-un număr de țări din ce în ce mai mare și există multe baruri construite doar în jurul diferitelor varietăți. Dincolo de aromă și abilitatea de a fi mixat în cocktailuri, nu te-ai aștepta însă să se preteze și la altceva. Există însă o confirmare în acest sens de la un grup de cercetători care activează în cadrul Universității din Sigulda, Lituania.

gin tonic

Conform raportului publicat de curând, ginul este foarte bun în facilitatea metabolismului. Cu alte cuvinte, te ajută să slăbești. Deși majoritatea băuturilor alcoolice au în distilat o cantitate semnificativă de zahăr și facilitează îngrășarea băutorilor, ginul pare să fie excepția de la regulă. Te ajută să arzi calorii, în loc să acumulezi.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință au folosit două grupuri de șoareci. Primul grup a primit la intervale regulate de timp echivalentul pentru șoareci a unui shot de gin. Al doilea grup a băut apă, în aceleași cantități, la același interval de timp. La final, a fost măsurată potențialul vietăților de a arde calorii. În urma analizei, cei care au consumat gin au înregistrat o creștere cu 17% a ritmului metabolic. În cazul celor care au băut apă nu s-a observat niciun fel de influență.

”Consumul de gin s-a reflectat într-o creștere a vitezei metabolismului, care indică faptul că distilatul ar putea ajuta la slăbire.”, a explicat Thisa Lye, autoarea studiului. Înainte însă să-ți încarci barul cu sticle de gin, ar fi bine să mai aștepți până când se va repeta întregul set de circumstanțe într-un test pe oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI