Mâncarea de tip fast food conține chimicale care favorizează apariția cancerului

Mâncarea de tip fast food conține chimicale care favorizează apariția cancerului
Substanțele din produsele fast food favorizează apariția cancerului

Un studiu realizat recent arată că mâncarea de tip fast food conține chimicale care favorizează apariția cancerului. În această categorie intră și șunca vândută în supermarketuri, care conține nitrați. Reprezentanții din industria alimentară susțin că această substanță ajută la conservarea alimentelor procesate și protejează împotriva intoxicației alimentare.

Rolul nitraților ar fi acela de a ucide bacteria botulinică, cea care provoacă intoxicația alimentară. Această teorie este contrazisă de un studiu făcut de consultanții științifici din Campden pentru Asociația Procesatorilor Britanici de Carne. Cercetătorii au descoperit că nu există nicio diferență între carnea tratată cu nitrați și cea în care nu au fost adăugate aceste chimicale și că substanța nici măcar nu distruge bacteria botulinică.

Studiile anterioare au mai arătat că introducerea de nitrați în carne, inclusiv în cea care este folosită pentru prepararea mâncărurilor de tip fast food, poate duce la apariția cancerului la nivelul stomacului. În plus, Organizația Mondială a Sănătății a precizat că nitrații sunt asociați cu creșterea riscului de apariție a cancerului.

Industria fast food a propagat mitul că nitrații sunt esențiali împotriva botulismului

Un membru al Parlamentului Britanic a declarat că studiul care arată că mâncarea de tip fast food conține chimicale care favorizează apariția cancerului este „jenant pentru industria cărnii procesate și pentru Agenția de Standarde Alimentare, care au propagat în mod constant mitul că nitrații sunt esențiali pentru a proteja împotriva botulismului. Probele ridică semne serioase de întrebare cu privire la motivul real pentru care aceste substanțe sunt adăugate în alimente precum șunca.”

Nitrații mai sunt adăugați în alimentele de tip fast food, cum ar fi mezelurile, pentru a le menține mai mult timp culoarea roșie, adică pentru a le menține atrăgătoare pentru clienți. Pe măsură ce tot mai multe studii arată că aceste chimicale favorizează apariția cancerului, unele companii au renunțat la introducerea nitraților în produsele lor.

Urmăriți Playtech.ro și pe