„Cooperativa PSD”: Aprozare și magazine „Alimentara” în toată țara. Cum face Liviu Dragnea teoria napolitanei

„Cooperativa PSD”: Aprozare și magazine „Alimentara” în toată țara. Cum face Liviu Dragnea teoria napolitanei

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține ideea ministrului Agriculturii ca fostele aprozare și fostele magazine „Alimentara” din perioada comunistă să fie redeschise. Președintele PSD crede că ar trebui construită o rețea națională ca alternativă la actualele hipermarketuri și supermarketuri.

Până la înființarea unei rețele naționale de magazine cu legume, fructe și alte alimente, Liviu Dragnea se află într-un tuneu național, de fapt, în campanie electorală înainte de alegerile europarlamentare din 26 mai.

În timpul unei astfel de întâlniri care a avut loc, duminică, la Călărași, șeful PSD a declarat că românii nu ar trebui să mănânce „toate E-urile” și că re-înființarea aprozarelor și alimentarelor ar însemna și prezența de legume și fructe autohtone la rafturi, cu gust.

„Am intrat în Uniunea Europeană, foarte bine, dar nu suntem obligați să mâncăm absolut toate e-urile, adică de ce am fi obligați?(…) Urmează să se înființeze foarte curând Fondul suveran de investiții și Casa Română de Comerț, să reușim și noi să fim siguri ca atunci când un copil mușcă dintr-un măr, să fie curat, e exagerat că ne dorim lucrul ăsta? Sau când cumpărăm o roșie de la magazin să aibă gustul ăla de roșie și mirosul de roșie, să fim siguri că brânza pe care o cumpărăm de afară are și lapte în ea.” Liviu Dragnea în vizită electorală la Călărași

Liviu Dragnea și „teoria napolitanei”

Președintele PSD i-a anunțat pe participanții întâlnirii de la Călărași că și înființarea Fondului suveran de investiții și a Casei Române de Comerț sunt vești bune pentru agricultorii și producătorii de alimente autohtoni, pentru că se va finanța promovarea produselor autohtone.

„Poate reușim să facem ca produsele agricole să se prelucreze mai mult în România, că noi suntem într-o situație foarte frumoasă, se recoltează grâul și cum se întoarce grâul nostru? Napolitane, biscuiți, pâine congelată. Noi luăm pe grău atât și plătim atât când vine napolitana atât. Noi nu mai suntem în stare să facem napolitane, că suntem proști? Adică suntem leneși, nici vorbă, leneșul e Iohannis, nu noi.” Liviu Dragnea în vizită electorală la Călărași

Liviu Dragnea a reluat o idee susținută chiar și în campania electorală pentru alegerile parlamentare interne, când PSD promitea că fermierii români vor fi sprijiniți să-și poată vinde mai ușor produsele în special către marile lanțuri de magazine.

„Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România?. O să urle mulți acum, că e comunism. Nu, nu. Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta? Să îi văd că țipă și pentru asta.” Liviu Dragnea în vizită electorală la Călărași

Ideea re-înființării magazinelor de stat (aprozarelor și alimentarelor) a fost susținută de ministrul Agriculturii în februarie. Petre Daea preciza că recent înfiițata Casă de Comerț Agroalimentar Unirea va lupta cu intermediarii de produse agricole din piețe care majorează exagerat prețurile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI