Studenta criminală a ieșit din închisoare. Alina Horeanu arată senzațional deși a stat după gratii

Studenta criminală a ieșit din închisoare. Alina Horeanu arată senzațional deși a stat după gratii
Alina Horeanu, criminala pasională de la iași

În urmă cu 14 ani Moldova era cutremurată de o crimă pasională. O tânără studentă, împreună cu iubitul ei, avea să omoare un om de afaceri botoșănean. Alina Horeanu era găsită vinovată pentru crima din Botoșani și bagată pentru 20 de ani la închisoare. Cazul avea să fie cunoscut sub numele de Studenta criminală.

Alina Horeanu, criminala pasională de la iași

În 2007, Alina Horeanu era studentă la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Tânăra studentă avusese, conform procurorilor, o relație amoroasă cu un bărbat mult mai în vârstă.

Bărbatul om de afaceri din Botoșani, o cunoscuse pe tânăra Alina Horeanu pe internet. Ulterior, studenta împreună cu iubitul ei, Vlad Irimia Scurtu, student al Facultății de Informatică, plănuiesc uciderea lui Daniel Mancaş.

Conform rechizitoriului, cei doi l-au atrast pe afacerist la Iași unde l-au omorât cu 33 de lovituri de cuțit și mai multe lovituri cu o bâtă. Cei doi, împreună cu alți doi complici, ulterior au ascuns corpul acestuia într-o pădure.

Polițiștii ieșeni au reușit să descopere cadavrul afaceristului, și în urma investigațiilor s-a ajuns la Alina Horeanu și prietenul acesteia. Judecătorii, în urma probelor admise la dosar, dădeau două decizii dure. Alina Horanu primea 20 de ani de închisoare, iar iubitul primea 23 de ani de închisoare.

După 14 ani de detenție Studenta criminală scapă

Astăzi, la 14 ani de la abominabilă crimă, dacă ai vedea-o pe Alina Horeanu pe stradă nu ai crede că a stat 14 ani după gratii. Nu mai vorbim de suspectarea acesteia de a fi fost criminală. După acești ani de detenție, judecătorii au decis să-i acorde eliberarea condiționată, pe fondul bunei purtări și a muncii în folosul comunității.

Judecătorii de la Gherla, în urma cererii studentei criminale de eliberare condiționată, au dat curs acesteia. Decizia a venit la câteva zile de la depunerea cererii, iar judecătorii își justificau decizia astfel:

”Pentru rezultate bune, aceasta a fost recompensată de 59 de ori. Față de personalul din penitenciar și față de colegi a manifestat respect. Din textul de lege reiese că pentru a fi liberat condiționat, persoana privată de libertate trebuie să îndeplinească în mod cumulativ cele trei condiții.

Executarea fracțiunii de pedeapsă, stăruința în muncă și dovezi de îndreptare.”, se arată în decizia judecătorilor.

Astăzi, după eliberare Alina Hreanu, acum Roșca Mihaela Alina, arată de nerecunoscut față de anul 2007. Pare-se că i-a priit această perioadă de detenție, după cum se poate observa și din pozele cu aceasta. (vezi galeria).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI