Plaja secretă din munții Apuseni de care puțini români știu. Seamănă ireal de mult cu Thailanda

Plaja secretă din munții Apuseni de care puțini români știu. Seamănă ireal de mult cu Thailanda
Plaja secretă din munții Apuseni

România pare că a fost descoperită de unii dintre noi chiar în timpul pandemiei când restricțiile ne-au adus mai aproape de meleaguri cel puțin în timpul liber. Iată că unii oameni au găsit o plajă secretă din munții Apuseni. Seamănă cu peisajele din Thailanda. Cum arată și unde se află mai exact? Ai mai multe detalii despre locul magic și care sunt activitățile pe care ai putea să le faci acolo alături de cei dragi!

Plaja secretă din munții Apuseni

România e vestită pentru peisajele superbe pe care le are. Aici ne putem bucura de munți, câmpii și dealuri – natura în cele mai frumoase forme. O plajă ascunsă în munții menționați au fost cu siguranță șocul multora. Nici nu fi crezut că un astfel de loc de poveste există chiar între stânci, în inima munților.

Libertatea e la ea acasă, cerul se oglindește superb în apă și desigur că tot aici te poți bucura de liniște și pace. Concret, aceasta se află la Șuncuiuș, în Bihor. Este o plajă amenajată în sufletul Apusenilor, cu nisip fin și șezlonguri ca la mare, umbrele și departe de tot zgomotul orașului.

Stâncile amplasate atât de aproape de locul de relaxare te duc cu gândul la o vacanță exotică în Thailanda. Locul aparține de pensiunea Lavinia, iar prin apropiere trece râul Criș. Locul este curat și plaja e amenajată ca la carte pentru a te face să te întorci an de an alături de familie și cei dragi.

Detalii: traseu, cazare, activități

  • Cum să ajungi acolo?

Traseu: București – Alba – Turda – Huedin – Negreni – Șuncuius. La 544 de km de București, la 230 de km de Timișoara, la 103 km de Cluj.

Activități

– Pentru amatorii de cațărări montane sunt amenajate, chiar lângă plajă, câteva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile de experiență.
– Cei care iubesc muntele pot să se exploreze zona și să facă plimbări pe mai multe trasee: unele mai puțin bătătorite, altele cunoscute.
– Rafting pe râul Criș
– Speologie

  • Ce poți să vezi cu mașina?

Parcul Național Padiș, aflat la 58 de kilometri distanță.
Satul tradițional Roșia – una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită.
Moara de apă din Roșia
Peștera cu Cristale.

„Drumul este ușor accesibil cu mașina. Asfaltul este ca în palmă până la Șuncuiuș, iar de aici sunt de parcurs doar doi kilometri, pe un drum de țară. Practic, e doar începutul unui traseu superb, care te va duce spre câteva dintre cele mai spectaculoase peșteri din România: Izbândiș, Batanului, Vântului și Moanei. Sunt două pensiuni în zonă unde vă puteți caza: Pensiunea Lavinia și Grădia. Atenție, plaja nu este foarte mare iar perioada verii locul poate să fie aglomerat!”
(Sursa: călătorinbascheți.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI