28 iun. 2022 | 17:00

Stațiuni din Grecia aproape de România. Locul de vis în care poți ajunge în doar 7 ore

Diverse
Stațiuni din Grecia aproape de România. Locul de vis în care poți ajunge în doar 7 ore
Află care este cea mai apropiată statiune din Grecia aproape de România. Ajungi aici în 7 ore

Stațiuni din Grecia aproape de România. Suntem în momentul acela al verii în care ne facem planuri de vacanță. Mare parte din români și-au ales deja unde să-și facă sejururile din vara lui 2022. Cum era de așteptat, Grecia este una din principalele destinații pentru turiștii români. Pentru cei care nu știu, există stațiuni din Grecia aproape de România, și, bineînțeles, există și locul de vis în care poți ajunge în doar 7 ore.

Stațiuni din Grecia aproape de România. Lista completă

Conform estimărilor operatorilor de turism, și în 2022, aproximativ 60% din români au ales ca destinație turistică Grecia. Pentru turiștii care ajung pentru prima dată aici, trebuie să știe că există stațiuni din Grecia aproape de România. Printre acestea se numără celebra insulă Thassos, sau Limenas.

Pe lângă celebra insulă Thassos, cea mai apropiată destinație de România este Paralia Katerini Resort, fiind aproximativ 600 de km ca distanță. În ordinea distanței, următoarele destinații sunt cele mai accesibile turiștilor români, având ca punct de plecare Bucureștiul:

Stațiuni din Grecia aproape de România

  1. Paralia Katerini Resort – 601 km, distanța se parcurge în aproximativ 9 ore;
  2. Halkidiki Resort – 658 km, distanța se parcurge în aproximativ 10 ore;
  3. Limenas, Thassos Island – aproximativ 700 km, distanța se parcurge în aproximativ 7 ore;
  4. Paleokastritsa, Corfu – 747 km, distanța se parcurge în aproximativ 13 ore;
  5. Chania, Creta – 1.007 km, distanța se parcurge în aproximativ 23 ore;

Cea mai apropiată stațiune din Grecia aproape de România. Ajungi aici în 7 ore

Insula Thassos a înflorit în antichitate și acest lucru este dezvăluit de siturile sale arheologice interesante. În secolul al XIX-lea, a fost locuită pentru a doua oară de locuitorii din Panagia și de refugiați din Asia Mică și Tracia.

În prezent, Thassos, care este cunoscută și sub numele de Limenas, cuprinde capitala și centrul administrativ al întregii insule. Este situată în partea de nord a Thassosului și este cea mai apropiată parte cu partea continentală a Greciei.

Acesta găzduiește portul central de pe insulă, care este ocazional legat de portul Keramoti. Populația din Limenas este de aproximativ 3.000 de suflete. Locuitorii săi se ocupă cu turismul, agricultura, pescuitul și, de asemenea, cu extragerea marmurei din cariere.

Limenas este capitala orașului Thassos și face parte din acele stațiuni din Grecia aproape de România. Limenas oferă cea mai bună selecție de facilități de pe insulă. În ceea ce privește cumpărăturile, există mici magazine de tip boutique, alături de magazinele turistice obișnuite. Un loc foarte bun pentru a căuta cadouri este Lollipop, situat în piață.

Pentru călătorii flămânzi, vă sugerăm să încercați Zorbas, Il Posto, Mouses și The Thassian. Pentru o băutură, Rumours, Spiros și Bar Brazil sunt localuri de încredere.

În ceea ce privește plaja, plaja Town Beach este adecvată, dar devine foarte aglomerată în sezonul de vârf. Mai bine vă îndreptați spre Tarsanas sau Nisteri Beach, care sunt ambele deservite de baruri/restaurante în hotelurile din apropiere.

Închirierea de mașini este asigurată de toate companiile mari Hertz, Avis, Europcar etc., precum și de Potos, care este o companie locală. Per total, credem că Limenas și zonele locale Glykadi și Scala Rachoni reprezintă o bază excelentă pentru o vacanță.

Stațiuni ieftine în Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare țări europene de vizitat, datorită istoriei sale bogate, a culturii sale pline de viață și a nenumăratelor locuri naturale superbe. Un alt motiv pentru popularitatea sa este faptul că Grecia este destul de ieftină.

În comparație cu alte țări europene, puteți economisi o sumă frumușică dacă călătoriți aici, chiar și în timpul sezonului înalt. Totuși, asta dacă știți unde să călătoriți. Destinațiile populare, cum ar fi Santorini, Atena și Hydra, nu sunt cele mai ușoare locuri în care să-ți faci banii să meargă mai departe.

Cu toate acestea, nu este greu să găsești insule grecești mai ieftine. În cele ce urmează vă propunem câteva dintre cele mai ieftine insule grecești de vizitat. Dacă aveți un buget limitat, cazarea pe o insulă mai ieftină vă va ajuta să faceți o vacanță în Grecia mai ușor de gestionat.

1. Andros

Andros este cea mai nordică dintre Insulele Ciclade, un grup care include Mykonos și Santorini. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este un loc popular pentru europenii cu case de vacanță, Andros nu a cunoscut încă turismul de masă pe care l-au cunoscut vecinii săi. Și este cu atât mai bine pentru asta!

Datorită liniștii și păcii sale relative, prețurile la mâncare și cazare în Andros sunt extrem de mici. Este și convenabil. Andros se află la doar două ore de Rafina, un port cu legături directe cu Aeroportul Internațional din Atena

O adevărată bijuterie ascunsă, insula se mândrește cu drumeții minunate pe munte, plaje cu nisip alb și sate rurale pitorești. Batsí este principala stațiune a insulei, în timp ce Kyprí și Âghios Petros sunt și ele plaje populare.

2. Aegina

Insula Aegina este una dintre insulele Saronice din Golful cu același nume. Este chiar mai aproape decât Andros de capitală, puteți ajunge aici în mai puțin de o oră din portul Pireu. Asta înseamnă că este o minunată excursie de o zi din Atena.

Nici aici nu duce lipsă de lucruri de făcut, Templul doric al Atenei Aphaia fiind un reper popular, precum și sate frumoase, precum Souvala, Vagia și Perdika. Vrei să te relaxezi pe plajă? Îndreptați-vă spre întinderea de nisip de la Marathon.

3. Naxos

Cea mai mare dintre Ciclade, Naxos găzduiește unele dintre cele mai bune plaje din lanțul de insule și există o gamă largă de lucruri de văzut și de făcut. În ciuda acestui fapt, este mult mai ieftin decât Mykonos sau Santorini!

Pentru amatorii de plajă, mergeți pe coasta de vest, unde există kilometri și kilometri de plaje cu nisip, precum și câteva locuri uimitoare pentru înot și snorkelling. Călătorii aventuroși ar trebui să se îndrepte spre interiorul insulei.

Cel mai înalt vârf din Ciclade, Muntele Zeus, se află la 1.004 metri deasupra nivelului mării și reprezintă o drumeție dificilă, dar distractivă. Oprirea în satele de munte în timpul drumeției vă va face cunoștință cu vinul de casă, brânza și lichiorul kitron.

4.Lemnos

Situată între Lesbos și Thassos, insula Lemnos este o altă insulă frumoasă din nord-estul Mării Egee. Myrina, capitala insulei, este dominată de un castel bizantin uimitor, care oferă priveliști superbe asupra orașului întins între două golfuri.

Alte locuri notabile includ biserica rupestră Panagia Kakaviotissa și situl antic al lui Hefaistos. Unul dintre motivele pentru care Lemnos este un secret atât de bine păstrat este distanța față de Atena. Chiar și în sezonul de vârf, puteți găsi un loc pe plajele sale numai pentru voi, cu prețuri mici.

5. Lefkada

Știai că poți ajunge cu mașina în Lefkada? Insula din Marea Ionică este conectată cu partea continentală a Greciei, deoarece este atât de aproape. Poți lua chiar și un autobuz aici din Atena.

Lefkada este una dintre cele mai populare destinații cu buget redus din țară și atrage o mulțime de vizitatori greci, precum și călători internaționali cunoscători. Insula relaxată se mândrește cu mai multe plaje frumoase.

Bucătăria ionică vă va pune un zâmbet pe față. Călătorii aventuroși ar trebui să caute cascadele Dimosari sau să privească apusul de soare în spatele farului de pe Capul Lefkatas.

Cea mai luxoasă stațiune din Grecia în 2022

Dacă aveți bani și vreți să vă petreceți unul din cele mai luxoase sejururi din 2022, atunci insula Mykonos este locul unde vă puteți satisface aceste dorințe. Designul de lux abundă în această insulă sofisticată, preferată de celebrități.

Indiferent de ceea ce ați experimentat în alte destinații de clasă mondială, în Mykonos veți descoperi că energia este unică. Petreceri nesfârșite pe plajă, pe malul apei verzi-albastre, dans și cocktailuri până în zori, cu romantismul Micii Veneții și morile de vânt luminate de Hora ca fundal.

Perfect până la cel mai mic detaliu. Hoteluri de super lux pot fi găsite în Hora, Psarou, Ornos, Elia și Agios Stefanos.

O altă stațiune luxoaxă se află în Santorini. De pe veranda apartamentelor de lux de aici, veți vedea cea mai spectaculoasă pânză care se desfășoară pe măsură ce soarele coboară sub orizont și face ca stâncile vulcanice de sub picioare să vă taie și mai mult respirația. Și asta înainte de a ajunge la jacuzzi și piscinele private din Fira, Firostefani, Imerovigli, Pyrgos și Akrotiri.

Busola luxului a virat spre acest loc din nord-estul Cretei. VIP-uri, șefi de stat și prim-miniștri și celebrități internaționale au aflat de farmecul luxos al Elounda. Apartamentele și vilele opulente de pe apă, restaurantele gourmet, barurile paradisiace de la piscină, toate sporturile acvatice, spa-urile, docurile private pentru iahturi în golfurile și insulele din apropiere vă invită să le călcați pe urme, conform DisoverGreece.

Concluzie

Indiferent care ar fi destinația aleasă, fie că vorbim de stațiuni din Grecia aproape de România, sau de cea mai luxoasă stațiune din Grecia în 2022, destinația este una pentru toate buzunarele.

Așa că, dacă nu v-ați planificat încă un sejur în Grecia, acum este momentul potrivit.

PlaySport
Scărlătescu a vorbit despre salarii: „Țăranule, de ce doar 10.000 de euro, când puteau fi 20.000? Eu vreau să lucrez”
Ego.ro
Dumnezeule! Andra a RENUNȚAT la haine. Singurele IMAGINI cu ea GOALĂ, doar Măruță o vede așa
Digi24
Testamentul lui Matthew Perry. Cine primește averea fabuloasă a actorului din „Friends”, care nu era căsătorit și nu avea copii
Cancan.ro
Mădălina Ghenea, apariție de infarct la petrecerea organizată de Elton John după Premiile Oscar 2024. Și Nadia Comăneci a fost prezentă
GSP.ro
„N-ați văzut la Bouchard? E SUA, nu Cioflingeni!”. Ion Țiriac, iritat de o decizie a Simonei Halep: „Vai de mine și de mine!”
Stirile PROTV
Metoda ingenioasă a unui șofer care își găsea mereu locul plătit ocupat de vecin: „Soția mea a cumpărat asta”
Romania TV
Patriarhul s-a dus la ceruri. Preafericitul Părinte s-a stins la Spitalul Militar
Capital.ro
CUTREMURE în fiecare zi în România! Oamenii sunt îngroziți: Se zgâlțâie la fiecare oră
EVZ.ro
Un semn de circulație enigmatic. Mulți șoferi îl ignoră
Adevarul
Ambasadoarea SUA în România, ironizată după ce a ales să meargă cu trenul de la București la Suceava. „Ați pierdut un pariu?"
BZI.ro
Pescobar este din nou tătic! Paul Nicolau este în culmea fericirii!
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO
Libertatea.ro
Cine sunt miliardarii ruși din spatele unei afaceri care crește în România. Sancționați de Ucraina pentru legături cu serviciile secrete ruse, dați afară din Spania și refuzați în Franța
Sport.ro
FOTO "Ți-ai făcut operație pentru mărirea posteriorului?". Ivana Knoll a recunoscut tot
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Gest neașteptat făcut de patronul de la Ferma Dacilor la 3 luni după incendiul devastator. Ce a decis Cornel Dinicu
Redactia.ro
Ion Țiriac a răbufnit după ce a văzut decizia Simonei Halep: ”Nu ești la Cioflingeni! Vai de mine și de mine”
Digisport.ro
Ce trebuie să pui în gogoși, ca să iasă pufoase ca la patiserie. Secretul știut doar de gospodinele pricepute
Click.ro
Pățania unui șofer român oprit de polițiști în Germania. Când au văzut ce transporta, s-a prefăcut brusc că nu mai înțelege limba
Digi24
Ce pensie va avea un român care a muncit toată viața pe salariul minim
Digi24
O greșeală pe care o fac mulți oameni. Marea diferență dintre astenie și depresie
EVZ.ro
Cine este fiica Mirelei Retegan, care a preluat acum Gașca Zurli, după destrămare. Cum arată Maya / FOTO
Spynews
Cătălin Scărlătescu a răbufnit la adresa Antenei 1: „Și-au permis să nu ne dea banii! O să plătească!”
BZI.ro
Informare pentru clienții LIDL din România. Ce trebuie să știe despre CARNEA DE PUI
Capital.ro
Aceşti români pot beneficia de îngrijiri medicale gratuite, la domiciliu
Antena 3
Monica Tatoiu sare la gâtul lui Cătălin Măruță: „Anumite lucruri nu le pot ierta!”
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
Guvernul dă SALARII mai MARI, TICHETE și BONUSURI. Cine primește
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO
Spynews.ro
Nedreptatea grupelor de muncă din legea pensiilor. Cine sunt pensionarii care nu vor avea parte de majorările corecte
Realitatea.net
Ce cuplu a câștigat Finala Power Couple România. Cu câți bani au plecat acasă concurenții
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro