Plajele din Grecia cu cei mai puțini români. Sunt locuri în care vei avea senzația că ești, cu adevărat, în altă țară. Grecia este destinația preferată de români. Cea mai vizitată zonă de coastă este Halkidiki, iar cea mai vizitată insulă este Thassos. Alte destinaţii insulare preferate de români sunt Creta, Lefkada, Rodos, Samothraki, Evia, Skiathos, Zakynthos, Corfu, Limnos, Mykonos, Santorini.
Un turist român a dorit să găsească o zonă în care să nu își întâlnească conaționali și au cerut sfaturi pe grupul Forum Grecia, de pe Facebook.
„Îmi puteți spune o regiune în Grecia unde merg cel mai puțin românii? Nu că aș avea ceva cu neamul nostru, dar aș vrea să am impresia că am plecat în concediu in străinătate.
Românul a primit următoarele răspunsuri.
„Depinde de luna în care doriți vacanța. În septembrie, după data de 15 când copiii încep școala veți întâlni români care caută liniștea în insule mai îndepărtate. Samothraki de exemplu e o insulă în care sunt mai mult turiști nemți și francezi în septembrie.”.
„Păi să ne spuneți unde și când ați vrea să mergeti, și noi toți vom sta acasă sau în alte locuri atunci.”
„Eu ți-aș da câteva indicații, da risc să mă pomenesc în august cu tot neamul de la Decebal încolo și adio Grecia cu tradiție și mâncăruri bune, se transformă ca în Thassos într-un Eforie Nord plin de conaționali care sparg difuzoarele cu manele, la restaurant hamsie, mititei și bere, iar pe plajă lasă în jur numai coji de semințe, sticle goale și chiștoace de țigări înfipte în nisip. Să nu vorbim de șezlongurile din primele rânduri care sunt gratuite dacă faci consumație, pe care niciodată nu le găsești libere pentru că, care mai de care își atârnă sutiene, chiloți, prosoape, încă de la 5 dimineața, pentru a veni pe urmă la 10 pe plajă. Cred că nu am uitat nimic.”
„La Kamena Vourla. De câte ori am fost, o singură dată am auzit vorbindu-se românește.”
„Din cauza recomandărilor voastre află toți locurile și o să fie pline de români „iubitori de semeni””
„Eu am găsit o doză de Ursus, goala, îngropată în nisip, pe o insulă nelocuită, din mijlocul oceanului. Slabe șanse să găsiți vreun loc fără români.”
„Insula Amorgos, Cicladele Mici. E prea departe de România și nu e suficient de luxoasă pentru români.”
„Noi avem o cunoștință, merge în Lemnos, nu cred că-s români pe acolo. Însă este vântos, Samotraki. Tot vântos, știu pe cineva mergea pentrut vânt, pentru sporturi pe apă. Nici în Corfu nu prea am văzut, într-o săptămână am întâlnit o familie la hotel și una pe una din plajele cu nisip fin. Noi la hotel aveam plajă cu nisip, cred că adus și de pe plajă amenajată se intraă pe scări direct în apa adâncă plină de pești, noi și englezoii eram cu copiii acolo, românii cu copii nu merg dacă nu e intrarea lină. Acum ceva ani am fost în Evia, chiar nici un român. Insule în general în care se ajunge cu avionul.”
„Ithaka cred că este cea mai puțin frecventată dintre insulele ionice. O altă variantă, ceva mai accesibilă, ar fi Kefalonia.”
În alte mesaje erau menționate destinații precum Paxos și Antipaxos, la Ionice, Lemnos, Stavros, Astros, Pelion, Mykonos, Peraia.