10 oct. 2021 | 23:23

Stațiunea din Bacău cu pârtie nouă de schi. E mai ieftină decât Valea Prahovei VIDEO

News
Stațiunea din Bacău cu pârtie nouă de schi. E mai ieftină decât Valea Prahovei VIDEO
Ce stațiune este preferată de turiști

O stațiune din Bacău face furori printre pasionații de sporturile de iarnă! Turiștii îndrăgesc acest loc, mai ales pentru că au parte de diverse opțiuni pentru cazare, de o pârtie de ski nouă, iar prețurile sunt unele foarte mici.

Stațiune de succes în Bacău. Unde o să meargă toți românii

Slănic Moldova a renăscut după ce mai multe investiții din fonduri europene au fost făcute. Turiștii sunt atrași de pârtia nouă construită, dar și de pensiunile și hotelurile care prezintă diferite facilități. Această stațiune s-a dezvoltat în ultima vreme, după o lungă perioadă în care a fost uitată.

„În perioada de după Revoluție, 10-15-20 de ani, practic la Slănic Moldova era pustiu. Dacă veneai într-un weekend, nu aveai un loc să mănânci o pizza. Nu exista un restaurant deschis. Era o atmosferă ca după război.

Odată cu aceste investiții – și ca să dau un exemplu clar, undeva în anul 2000, înainte de realizarea acestor investiții, erau pe an câteva mii de turiști, iar în 2020 ajungem aproape de 500 de mii de turiști.

Deci, este vorba de o dezvoltare consistentă. Mai sunt multe de făcut, este limpede, dar totul în jurul pârtiei s-a întâmplat, adică ăsta a fost principalul motor. Pârtia a atras investitorii.

Investitorii au creat locuri de cazare, locurile de cazare au atras și alt tip de turist și tot așa, s-au deschis facilități de masă foarte bune, cazări.”, a transmis Gelu Panfil, vicepreședinte Consiliului Județean Bacău, potrivit Digi24.

„8 milioane de lei”

Mulți preferă să meargă la Slănic Moldova după ce stațiunea a revenit la gloria inițială, mai ales pentru că aceasta este mai ieftină ca Valea Prahovei. Ba chiar, unii turiști au decis să își cumpere proprietăți în zonă după ce au fost investite sume imense de bani pentru reabilitarea stațiunii.

„8 milioane de lei au fost atât pentru lucrările de construcții, cât și pentru dotări.

Vedeți că dotările sunt, la momentul respectiv erau, de ultimă generație, mă rog, exista și varianta unui telescaun mai performant, dar nu ne încadram în buget.

Mie îmi place să fiu realist, da, este potențial, dar nu să transformăm Bacăul într-un județ turistic. Nu cred.

Chiar dacă avem o zonă muntoasă destul de generoasă, nu există o tradiție în turism și nu putem să facem a doua Bucovină în județul Bacău, dar putem dezvolta, poate să fie un pilon de dezvoltare.”, a adăugat Gelu Panfil.

Ce pot să facă turiștii care merg la Slănic Moldova

De asemenea, există planuri și pentru prelungirea pârtiei pentru încă un kilometru, chiar dacă aceasta este preferată deja de mulți începători. Cei de la Salvamont au grijă ca turiștii să se bucure de traseele montane spectaculoase în siguranță.

„Traseele montane existau. Erau practic abandonate, nu au mai fost făcute de foarte mulți ani. Le-am refăcut, am făcut și alte trasee. Ne aflăm la poalele Munților Nemira, stațiunea

Slănic Moldova este poarta de intrare în Munții Nemira, și am avut, chiar am avut unde să lucrăm și să amenajăm trasee noi. Am pus inclusiv pârtia în valoare cu un traseu montan. După cum vedeți, e marcat cu triunghi albastru.

Sunt trasee mai ușoare în jurul stațiunii, pentru plimbări ușoare, de la jumătate de oră până la trei-patru ore, dar sunt și două trasee lungi, care traversează Munții Nemira, trasee de lungime, de 30 de kilometri, 9-10 ore de mers pe jos, care sunt destul de frecventate și căutate de turiști.

Creasta Nemira fiind și o rezervație naturală, este căutată de turiști.”, a declarat coordonatorul Salvamont, Gigi Coșa.

PlaySport
ATENȚIE, FRIGE RĂU! Pentru ea a vrut să-și ia zilele?! Cât de fierbinte e "Bunesa", femeia care l-a băgat în depresie pe milionarul Mititelu Jr.
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui Hitler, de ziua lui, dar nu știau ce se află acum în clădire
Cancan.ro
Imagini deprimante cu mormântul Stelei Popescu! Cum arată locul de veci, la aproape 7 ani de la moartea celebrei actrițe
Stirile PROTV
Cine sunt cei șapte politicieni care se bat pe funcția de președinte al Comisiei Europene, în locul Ursulei von der Leyen
Romania TV
Anca Dumitra a făcut anunţul! Pro TV o pierde pe Geanina din Las Fierbinţi
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Ce i s-a întâmplat în închisoare
EVZ.ro
Mari schimbări pentru aceste zodii. Perioada următoare e esențială
Adevarul
Semnal de alarmă: A crescut brusc numărul tinerilor cu cancer
BZI.ro
Ce se întâmplă cu Visarion Alexa: Soția acestuia l-a dat de gol
Spynews.ro
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Povestea bizară a familiei care se deplasează doar în patru labe. Care e explicația
Redactia.ro
Și-a recuperat portofelul după opt luni și a rămas fără cuvinte când a văzut ce e în el: ”Nu s-ar întâmpla nicăieri în lume”
Digisport.ro
Zodii care vor cunoaște succesul și fericirea după Luna plină din 24 aprilie. Reușitele vor fi la tot pasul
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Digi24
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Liderul Ceceniei ar fi pe moarte. Cumpăna prin care trece Kadîrov
EVZ.ro
Adrian „Beleaua” Corduneanu a lămurit situația! De ce sicriul lui Costel Corduneanu a fost închis. Nu fratele interlopului va prelua șefia clanului
Spynews
Decizie pentru permisele de conducere din România. Cine poate să îl obțină mai devreme
Capital.ro
Salariul pe care îl câştigă un angajat la "împinge tava” în Mamaia, în 2024. Are o singură zi liberă pe săptămână
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Substanță PERICULOASĂ în AER! Valori de 50 MAI MARI
Mediaflux
Cristina Cioran se pregătește de o nouă confruntare cu fostul iubit! Ce urmează să se întâmple mâine: „Un infractor dovedit, cu atâtea dosare...” / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro