La New York, stare de urgență: cât de gravă a devenit epidemia din Statele Unite ale Americii

La New York, stare de urgență: cât de gravă a devenit epidemia din Statele Unite ale Americii

Epidemia de coronavirus din Statele Unite ale Americii a luat amploare în ultima săptămână, iar măsurile luate de autorități sunt din ce în ce mai aspre.

Dincolo de faptul că președintele Donald Trump ar putea fi bolnav, dar refuză să facă testul de coronavirus, restul americanilor sunt destul de panicați de pandemia cu consecințe la nivel global. La momentul redactării acestui material, pe teritoriul SUA au fost înregistrați aproximativ 1.762 de bolnavi, dintre care, un număr de 65 de cazuri noi în doar ultimele 24 de ore.

Numărul deceselor înregistrate este de 41, în contextul în care doar 31 s-au vindecat. Pentru context, Statele Unite ale Americii au o populație de 327,2 milioane de oameni, conform recensământului din 2018. Asta duce media cazurilor la 5,3 per milion de oameni.

new york coronavirus

Când vine vorba de New York, unul dintre cele mai reprezentative și puternice orașe din SUA, primarul Bill de Blasio a declarat joi stare de urgență. Decizia extremă a fost luată cu scopul de a combate epidemia de coronavirus. Doar din acest moment, el poate argumente luarea unor decizii punctuale mai aspre, datorită stării de urgență.

Primarul orașului New York Bill de Blasio a declarat joi stare de urgență pentru a combate epidemia de coronavirus. Acum, are la îndemână o listă mult mai mare de prerogative, în contextul în care numărul cazurilor infectate din oraș a atins 95, conform Reuters.

„Ultimele 24 de ore au fost foarte, foarte îngrijorătoare. Un număr mare de afaceri își vor micșora capacitatea sau se vor închide.”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă. Bill de Blasio nu a emis imediat noi reglementări, dar a afirmat că susţine un anunţ al guvernatorului de New York, Andrew Cuomo, prin care a interzis adunările cu peste 500 de persoane. În plus, au fost închise 41 de teatre de pe Broadway, cu mai mult sau mai puțin de 500 de locuri.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI