Fenomen bizar. Ce se întâmplă, în urma incendiilor din Amazon

Fenomen bizar. Ce se întâmplă, în urma incendiilor din Amazon
Ce se întâmplă, în urma incendiilor din Amazon

Incendiile din Amazon nu au adus doar îngrijorarea tuturor pământenilor, ci și un fenomen bizar. Ce se întâmplă în urma lor?

Ce se întâmplă, în urma incendiilor din Amazon

Numărul incendiilor care s-au produs în Amazon în anul curent a atins cifra record de 72.843, conform unui institut guvernamental, bilanț care intervine în contextul în care specialișii NASA au lansat un semnal de alarmă privind incendiile care au loc în Cercul Arctic. Conform anunțului făcut de NASA, în ultima săptămână, au fost identificate cu ajutorul imaginilor de pe satelit 9.507 de noi incendii în Bazinul Amazonului, care adăpostește cea mai mare suprafață de păduri tropicale din lume.

Fenomen bizar. Ce se întâmplă, în urma incendiilor din Amazon
Sao Paolo, în beznă

„Una dintre preocupările cu privire la incendiile la această scară din Amazon este impactul asupra nivelului de carbon și dacă transformă acele regiuni ale Amazonului într-o sursă de CO2 din cauza pierderii pădurii tropicale și a schimbării în vegetație”, a declarat, pentru ABC, Mark Parrington, cercetător la Serviciul de monitorizare a atmosferei Copernicus (CAMS).

Fără lumină, fără energie electrică

De asemenea, incendiile au ”agățat” cu ele multe, pe lângă panică, neputință și disperare, și un fenomen bizar. Sao Paolo a stat în beznă, din cauza fumului, la ora 15:00, timp de o oră. Cel mai mare oraș al Braziliei a fost cuprins de întuneric în mijlocul zilei, în timp ce un nor mare de fum a acoperit cerul din cauza incendiilor masive ce au avut loc în Pădurea Amazoniană.

Fumul, care a venit de la o distanță de aproximativ 3.000 de kilometri, a colorat cerul în negru preț de o oră, în jurul orei locale 15:00. De asemenea, nu doar că cerul s-a intunecat, dar, timp de o oră, orașul ”s-a oprit”, căci furnizarea energiei electrice s-a întrerupt, lucru care a generat panică printre locuitorii din Sao Paolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI