Stare de urgență din nou în România?! Vestea care bagă în case milioane de români

Stare de urgență din nou în România?! Vestea care bagă în case milioane de români
Stare de urgență din nou în România?! Vestea care bagă în case milioane de români

Un nou bilanț în privința pandemiei de coronavirus a fost anunțat astăzi de către Biroul de Comunicare Strategică. Astfel, se pare că în România crește exponențial numărul de caazuri noi de infectare cu COVID-19.

Astfel, că, joi, 2 iulie 2020, autoritățile au anunțat alte 450 de îmbolnăviri. Gradul de testare s-a menținut la peste 12.500 de teste prelucrate. În ultimele 24 de aur, potrivit noului bilanț, alte 20 de persoane infectate și-au pierdut viața de la ultimul bilanț oficial.

Coronavirus în România

Până astăzi, 2 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 27.746 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele care sunt confirmate pozitiv, 20.433 au fost externate, dintre care 19.363 pacienți vindecați și 1.070 pacienți asimptomatici, care au fost externați la 10 zile după depistare. De asemenea, până astăzi, 1.687 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-20 au decedat – 11 bărbați și 9 femei. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Menționăm că la ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți. De asemenea, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 735.221 de teste, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Starea de urgență revine în România?!

În urmă cu aproximativ două săptămâni Nelu Tătaru a acordat un interviu în care a spus că în România ar putea fi impuse restricții particulare.

„Depinde foarte mult de evoluţia zilnică, săptămânală, de evoluţia la două săptămâni. Noi de obicei pregătim o nouă etapă de relaxare, dar odată cu evoluţia nefavorabilă, ne gândim să avem şi nişte restricţii particulare, pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare zonă, pentru fiecare locaţie.

Dar mă repet, sper ca odată cu respectarea acestor reguli, să putem gestiona un număr de cazuri, chiar dacă avem o creştere controlată. Când vedem o rată de dublare a cazurilor într-un anumit loc şi care persistă zile la rând, atunci gândim că acolo există o transmitere comunitară accentuată şi trebuie să limităm această transmitere prin izolarea zonei”, a mai spus Nelu Tătaru pe data de 23 iunie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI