Nelu Tătaru, vestea așteptată de toți românii. Când vom avea o viață aproape normală: „Văd în perspectivă la sfârşitul lunii…”

Nelu Tătaru, vestea așteptată de toți românii. Când vom avea o viață aproape normală: "Văd în perspectivă la sfârşitul lunii..." Sursă: Inquam Photos/George Călin

Nelu Tătaru a vorbit marți seară despre perioada în care românii vor putea reveni la o viață apropiată de cea normală. Ministrul Muncii critică relaxarea aproape totală a cetățenilor, fără a ține cont de recomandările medicilor sau de efortul pe care milioane de români l-au făcut stând în casă.

“Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală”

Nelu Tătaru a explicat despre cât de grea a fost gestionarea pandemiei, atâta vreme cât cetățenii au privit micile relaxări ca pe o relaxare totală, ba mai mult, au fost încurajați de anumiți politicieni să nu respecte regulile stricte ale perioadelor aferente pandemiei.

Când s-a vorbit de relaxare, s-a perceput ca o adevărată libertate. În timp, după primele două săptămâni, au apărut şi voci care îndemnau la nesupunere. Ne-am adaptat şi la acest moment, gestionând tot ce înseamnă Sărbătorile Pascale, 1 Mai, week-end-urile prelungite, inclusiv de Rusalii, dar atitudinea a rămas aceeaşi a celor care contestă acest lucru, dar gestionăm şi aceste lucruri”, a declarat Nelu Tătaru la TVR 1, marţi seara.

Întrebat ce ne așteaptă în perioada următoare, ministrul Sănătății s-a arătat extrem de optimist, vorbind chiar de o viață revenită la normalitate începând cu finalul lunii iulie, începutul lunii august. Acesta a sfătuit cetățenii să respecte în continuare regulile și să se oișnuiască cu ideea existenței virusului pentru încă un an, doi.

”Văd în perspectivă la sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august o viaţă cvasi-normală. Spun cvasi-normală, în contextul în care trebuie să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus, un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri, cum avem la gripa sezonieră. Dar ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli. Am putut vedea week-end-urile trecute că o parte din conaţionalii noştri cam uită de aceste reguli. Ei trebuie să respecte acele reguli pentru a ajunge la liman, măcar din respect pentru cei care două luni de zile au stat în casă”, a explicat Tătaru.

Spitalele COVID-19 trebuie să rămână deschise în continuare

Ministrul Sănătății a ținut să menționeze că situația îngrijorătoare din ultimele zile cere imperios existența spitalelor COVID-19 și internarea viitorilor pacienți, dacă va fi nevoie. De asemenea, Nelu Tătaru a explicat că în toată această incertitudine a evoluției cazurilor este important să aibă în vedere și pacienții non-COVID-19.

Evoluţia din aceste spitale COVID ne arată că sunt în continuare necesare, mai ales în anumite zone unde avem focare în desfăşurare sau avem un număr crescut de cazuri. Suntem într-o perioadă pandemică, suntem într-o perioadă în care avem un necesar de paturi pentru patologia COVID, dar să nu uităm nici de cei din patologia non- COVID”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI