12 oct. 2024 | 15:58

Spotlight 2024, București: Unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie

Diverse
Spotlight 2024, București: Unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie
PMB și ARCUB au dat drumu la Spotlight 2024

Pentru bucureșteni, și nu numai, începând de ieri, 11 octombrie, a început cea de-a VIII-a ediție a Spotlight, sub deumirea de „Festivalul Internațional al Luminii”. Timp de trei zile, Bucureștiul va fi inundat de jocurile de lumini, sub un nou concept, „București 565. Conexiuni Urbane”. Dacă ești interesant, citește mai departe și află unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie.

PMB și ARCUB au dat drumu la Spotlight 2024

Ca în fiecare an, conform tradiției, Bucureștiul va fi și în 2024 un loc al jocurilor de lumini, odată cu sărbătorirea a 565 de ani de la prima atestare istorică a acestui oraș. Noul festival, ajuns la 8-a ediție, și sub egida PMB și ARCUB, propune vizitatorilor mai multe proiecții, majoritatea realizate de Tudor Banuș, denumite „Delir Controlat”.

„Ediția Spotlight 2024, intitulată București 565. Conexiuni urbane, se concentrează pe o tematică complexă ce reflectă interacțiunea dintre arta new media și provocările contemporane.

Prin instalații interactive, proiecții de video mapping și spectacole de lumină, festivalul oferă o interpretare artistică a modului în care comunitățile urbane se dezvoltă, influențate de evoluția tehnologică și de nevoia tot mai acută de protejare a mediului.

Publicul este invitat să exploreze diverse aspecte ale vieții urbane moderne, de la legătura om-natură până la viitorul sustenabil al orașelor, prin prisma artei digitale care transformă Bucureștiul în hubul cultural al momentului.”, se arată în prezentarea festivalului.

Spotlight 2024, București: Unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie

Unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie

Astăzi, 12 octombrie, și mâine, 13 octombrie, festivalul își așteaptă vizitatorii în cele mai importante zone istorice ale capitalei, unde festivalul Spotlight 2024 se desfășoară.

Conform organizatorilor, vorbim despre 9 locuri cu o importanță istorică deosebită pentru București, unde între orele 19:00-23:00, se vor desfășura jocurile spectaculoase de lumini, după cum urmează:

”..În traseul acestei ediții se înscriu clădiri și locații emblematice din Capitală: Cercul Militar Național, Teatrul Odeon, Palatul Telefoanelor, Hotelul Novotel, Magazinul Muzica, Piața Revoluției, Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Piața George Enescu și Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest. Programul Spotlight 2024 începe la ora 19.00 în fiecare zi de festival și se termină la ora 23.00.”, se mai arată în comunicat.

Spotlight 2024, București: Unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie

Calea Victoriei sub luminile Spotlight 2024

Dacă nu cu mult timp în urmă aceeași răsuna de muzica orchestrelor invitate la Festivalul Internațional de Muzică de Film București”, în aceste 2 zile de weekend Calea Victoriei va fi sub luminile Spotlight 2024. Aici vor fi cele mai multe instalații de lumini montate, pe aproape tot bulevardul celebru al Capitalei.

De la Cercul Militar Național, Muzeul Național de Artă al României, și Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Piața George Enescu și Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest, toate vor exploda în lumină și culoare.

Spotlight 2024, București: Unde poți vedea luminile pe 12 și 13 octombrie

Așa că, dacă nu ai nimic de făcut în aceste 2 zile de  weekend, poți participa și tu la cea de-a opta ediție a festivalului Spotlight 2024

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Geamurile termopan, lustruite rapid. Soluția ieftină, care le face lună
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
PREGĂTIRI pentru un RĂZBOI LUNG! ANUNȚ ȘOCANT la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro