„Sporurile de azi sunt date după ureche”.Ce schimbări pregătește premierul Cîțu privind sistemul de salarizare din România

Câți bani vor primi familiile victimelor incendiului devastator de la Matei Balș. Anunț important de la Guvern

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul care îi sperie pe mulți dintre bugetari. Ce a decis primul ministru, după ședința de Guvern care a avut loc miercuri.

Premierul vrea să taie sporurile

Miercuri a avut loc o ședință de Guvern în urma căruia premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze că unele sporuri sunt date „după ureche”, precizând că de unele dintre acestea nici nu știa că există. De asemenea, primul ministru a mai spus că a avut în vedere tăierea salariilor de la CEC și EximBank în perioada în care a fost ministru al Finanțelor, dar a fost blocat de sistem. De această dată el declară că nu va renunța la acest lucru.

„Am descoperit sporururi despre care nu stiam ca exista Cea mai importantă modificare este să faci legătura între perfomanță și venit. Sporurile azi sunt date după ureche. Vom introduce criterii de performanță. Sporurile le vom lega de performanță”, a declarat premierul.

Cine sunt cei vizați de tăierea sporurilor

Totodată, premierul a mai spus că vor dispărea mai multe sporuri pentru condiții vătămătoare.

„Condițiile vătămătoare sunt lucruri pe care noi le facem zi de zi…să scrii la calculator. Vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom așeza lucrurile. Sporurile sunt bune, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanțe. (…) Cheltuielile de persoanal s-au dublat. Trebuie să reașezăm economia României”, a declarat Cîțu.

Legat de salariile de la Autoritatea Rutieră, premierul a precizat că trebuie redus numărul persoanelor aflate în consiliile de administrație. Salariile angajaților de la Autoritatea Rutieră au ajuns subiect de dezbatere în presă.

„Reforma va include și sistemul de salarizare. Ar trebui să reducem numărul celor din consilile de administrație. Eu am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank când am fost ministru al Finanțelor și am fost blocat de sistem. Nu renunț”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Urmăriți Playtech.ro și pe