Mesaj de ultimă oră de la premierul României! Ce riscă restaurantele și barurile care nu respectă regulilele. Măsurile aspre anunțate

Mesaj de ultimă oră de la premierul României! Ce riscă restaurantele și barurile care nu respectă regulilele. Măsurile aspre anunțate
Câți bani vor primi familiile victimelor incendiului devastator de la Matei Balș. Anunț important de la Guvern

Anunțul important al premierului României pentru industria HoReCa. Care sunt riscurile pentru deținătorii de restaurante sau baruri care nu respectă regulile în contextul pandemic?

Premierul României, mesaj dur pentru deținătorii de restaurante și baruri

Florin Cîțu a declarat în cursul zilei de azi după ședința săptămânală de guvern că urmează să promoveze un act normativ prin care va impune închiderea temporară a barurilor și restaurantelor care nu respectă măsurile impuse de către autorități în contextul crizei sanitare.

Premierul României a mai declarat că amenzile nu au niciun efect, astfel că va promova un nou act normativ care să prevadă inclusiv închiderea temporară a unității în cauză în cazul în care organele constată că administratorii lor nu veghează la respectarea normelor de distanțare socială.

Oficialul a menționat că „se gândește” ca perioada minimă de suspendare a activității să fie de două săptămâni, cu mențiunea că nu va urmări să crească amenzile pentru că s-a dovedit ineficiența lor.

  • „Aceste relaxări au fost luate pe legislația în vigoare”

„Aceste relaxări au fost luate pe legislația în vigoare. Dacă se decide să se modifice acest prag de 3 la mie, sunt experti care pot discuta acest lucru. Eu nu pot avea altă opinie decât bazată pe legislația în vigoare. Dacă indicatorii se modifică și se trece din nou peste 3 la mie, vom reveni asupa măsurilor. Această relaxare nu înseanmă că vom renunța la mască, toată lumea să respecte recomandările”
Florin Cîțu

„Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ”

Oficialul a mai declarat că trebuie să se schimbe regulile jocului pentru că și în cazul în care unele restricții au rămas în vigoare există unii operatori care continuă să elimine din vizorul lor lucrurile de bază ale acestor vremuri – protecția.

„Este o propunere pentru elaborarea unui act normativ prin care să fie instituită o măsură complementară a suspendării activității pe o perioadă determinată pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de combatere a răspândirii COVID-19. Din păcate, chiar dacă unele restricții au rămas în vigoare, vedem foarte mulți operatori economici care nu respectă aceste restricții. Aceasta propunere vine exact după aceste observații, pentru un act normativ care să reglementeze această situație cu suspendarea activității pe o perioadă nedeterminată. Bineânțeles, despre acest lucru este vorba. Am văzut că amenzile pe care le dăm nu mai au niciun efect pentru că nu sunt respectate. Trebuie să schimbări puțin regulile jocului și trebuie să venim ncu această modificare”
Florin Cîțu

Urmăriți Playtech.ro și pe