Sportivul executat fără drept de apel. Cine este și de ce era acuzat

Sportivul executat fără drept de apel. Cine este și de ce era acuzat
Sportiv celebru, executat în Iran

Un sportiv celebru a fost executat fără drept de apel. Este vroba despre luptătorul iranian Navid Afkari. Acesta a fost executat după ce a fost condamnat la moarte.

Un sportiv celebru a fost condamnat la 10 zile de la pronunțarea condamnării

Navid Afkari, luptător din Iran, a fost executat fără drept de apel, după ce fusese condamnat la moarte. Navid Afkari a fost executat în închisoarea Abel-Abad din Shiraz, la doar zece zile după ce s-a pronunțat condamnarea la moarte.

Acesta a fost judecat și condamnat la moarte pentru înjunghierea mortală a unui paznic, în anul 2018, potrivit agenției de presă Reuters.

Navid Afkari a fost executat
Navid Afkari a fost executat

Sportivul declara că a recunoscut crima după ce a fost torturat

Sportivul celebru și-a susținut nevinovăția, susținând că a fost forțat, sub tortură, să declare crima. Și avocatul său a afirmat că nu există dovezi clare ale vinovăţiei lui Navid Afkari.

Cazul sportivului condmanat la moarte a atras atenția și oficialilor internaționali şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului. Astfel, preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a solicitat Iranului să nu îl execute pe tânărul în vârstă de 27 de ani, dar autoritățile de acolo nu au ținut cont de recomandare.

Iranul condamnă la moarte cei mai mulți condamnați

După China, Iranul este statul care execută cei mai mulți condamnați. În ciuda faptului că a avut de-a face cu cel mai mare focar de coronavirus din Orientul Mijlociu, care a provocat o criză economică uriașă, autoritățile din Iran nu au încetat să pună în aplicare condamnările la moarte în toată această perioadă.

De asemenea, Iranul a condamnat la moarte în iunie un bărbat considerat trădător. Acesta era cetățean iranian și ar fi furnizat informații Statelor Unite și serviciilor de informații israeliene cu privire la locația generalului Qassem Soleimani la momenntul atacului.

Un sopion al CIA, condamnat la moarte. De ce se face acesta vinovat

Mahmoud Mousavi-Majd, unul din spionii CIA și Mossad a fost condamnat la moarte. El a dezvăluit locația martirului Soleimani dușmanilor noștri și a încasat pentru asta sume importante de bani, atât din partea Mossad cât și a CIA”, a precizat un purtător de cuvânt din ministerul de justiție iranian în cadrul unei conferințe de presă.

În luna ianuarie, pe data de 3, un atac cu drone lansat de Statele Unite l-a ucis pe Qassem Soleimani, comandantul Forțelor Quds ale Gardei Revoluționare, Washingtonul acuzându-l pe generalul iranian de orchestrarea atacurilor milițiilor aliate Iranului asupra forțelor americane care se aflau în regiune.