09 dec. 2020 | 20:38

Sportivii români, victimele rasismului. Cum au fost umiliți Adi Mutu, Simona Halep sau Bănel Nicoliță

Știri generale
Sportivii români, victimele rasismului. Cum au fost umiliți Adi Mutu, Simona Halep sau Bănel Nicoliță
Cum au fost umiliți sportivii români

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt din cauza unor remarci care au fost catalogate drept rasiste, din partea celui de-al patrulea arbitru, românul Sebastian Colţescu. Acestea au stârnit mai multe reacții în presa internațională.

Sportivii români, victime ale rasismului

Miercuri, în urma incidentului de la Paris, Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a anunțat că a desemnat un inspector pentru a analiza incidentele.

”În conformitate cu articolul 31 (4) din regulamentul disciplinar, un inspector a fost desemnat pentru a conduce ancheta privind evenimentele ce au dus la suspendarea meciului”, a anunțat corpul administrativ și de control al fotbalului european, potrivit Stirileprotv.ro.

Adi Mutu, Simona Halep sau Bănel Nicoliță, umiliți

În timpul victoriei echipei sale cu 1-0 pe Stadio Olimpico din Roma în 2007, atunci când juca pentru Fiorentina, Adi Mutu a primit scandări rasiste din partea fanilor echipei Lazio. Aceștia l-au numit atunci ”țigan” și i-au adus numeroase injurii.  Tot în 2007, în urma altui scandal în care au fost acuzați de rasism, italienii de la Lazio au riscat să fie excluși din Liga Campionilor, chiar în timpul unui meci cu Dinamo București.

Adrian Mutu a mai fost tratat în felul acesta de către italieni. În 2012, pe vremea când juca pentru Cesena, el a fost înjurat chiar de fanii propriei echipe și numit ”țiganul, țiganul”, după ce a ratat un penalti contra celor de la Udinese.

Bănel Nicoliță, ținta mai multor atacuri rasiste

În sezonul din 2013 – 2014, în perioada când Bănel Nicoliță juca la echipa franceză FC Nantes, fotbalistul a devenit țintă pentru mai multe atacuri rasiste și îndemnuri la violență rasială, chiar în interiorul echipei.

Antrenorul portarilor de atunci, Willy Grondin, postase pe o rețea socială un clip numit „Noutăți despre Bănel Nicoliță”. În imagini, un bărbat cerșea la o terasă din Franța cântând la acordeon.

Cum a apărut Simona Halep în revista Charle Hebdo

În 2018, câștigătoare a turneului feminin de la Roland Garros, Simona Halep a fost ținta unei caricaturi rasiste a revistei Charlie Hebdo. Caricatura apărută în ediția tipărită a publicației Charlie Hebdo o înfățișa pe Simona Halep încercând să vândă la fier vechi trofeul câștigat la Roland Garros.

De-a lungul timpului, revista Charlie Hebdo a publicat mai multe caricaturi și articole controversate. În luna ianuarie 2015, redacția revistei din Paris a fost atacată de teroriști, după ce a fost ținta unei serii de amenințări în urma publicării unor caricaturi cu profetul Mahomed. În urma acelui atentat au murit 12 persoane.

Parteneri
E doliu în lumea întreagă. Unul dintre cei mai mari sportivi de pe Glob a murit
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Castraveți murați, după o rețetă din anii 1700. Conțin un ingredient cu o aromă puternică
EVZ.ro
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews
Florin Piersic Jr. are inima zdrobită. Veste tristă despre tatăl său, actorul Florin Piersic
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
Anunț oficial privind ADERARE DEPLINĂ la SCHENGEN a României!
Mediaflux
Declaraţii exclusive ale celui mai iubăreţ luptător! Ce spune Meko după ce Denisa Despa a recunoscut că i-a fost iubită, în timp ce el avea soție acasă!
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro