Caz șocant în România, unde Spitalul Colentina nu mai face internări pe nu mai puțin de șase secții! Motivul este unul halucinant! Vezi în rândurile de mai jos ce se întâmplă cu pacienții care sunt deja internați!
Așadar, caz șocant în Capitală, acolo unde unul dintre cele mai mari spitale este nevoit să închidă șase secții foarte importante! Secții precum neurochirurgie, hematologie, chirurgie plastică, ortopedie, traumatologie și ORL pun lacătul pe ușă, iar motivul este unul halucinant!
Secțiile respective nu mai au autorizație de la Direcția de Sănătate Publicăm, așa că nu mai pot funcționa. Aceste secții, care au o listă de așteptare considerabilă, sunt esențiale pentru mii de pacienți, inclusiv pentru cei cu afecțiuni grave, cum ar fi cancerul. De exemplu, la Secția ORL, unde se află o listă de așteptare de 200 de pacienți, inclusiv bolnavi oncologici, intervențiile au fost suspendate, iar pacienții vor trebui să se adreseze altor spitale, deja suprasolicitate. Pacienții care se află acum internați pe aceste secții vor fi externați sau transferați la alte spitale. Citește și Mărturia dureroasă a surorii băiatului decedat la spitalul din Târgu-Jiu: „L-am implorat acolo când am fost cu copilul!”
„O să încercăm să terminăm intervențiile chirurgicale pentru cei ce erau programați zilele acestea investigațiile și când o să fie în stare bună vor fi externați. Noi avem o listă de așteptare foarte lungă. Aveam deja și anul 2025 complet plin, pentru că am mai și fost închiși înainte. Urmau să vină pacienți, eram până înainte de sărbători, programul era gata făcut. Intervențiile sunt de toate felurile. Sunt și cazuri oncologice. Astăzi aveam doi pacienți cu cancer în așteptare. Ultima oară când am verificat erau undeva la 200”, de pacienți pe listele de așteptare, a transmis Cristina Goanță, șefa Secției ORL a Spitalului Colentina. Citește și Cum justifică medicul din Târgu Jiu refuzul de a-l opera pe adolescentul de 16 ani. Băiatul a murit după două ore de plimbări între secțiile spitalului
Conducerea Spitalului Colentina acuză Direcția de Sănătate Publică pentru lipsa unui răspuns la solicitările repetate, iar din 1 decembrie, Casa de Sănătate București a anunțat că nu va mai finanța secțiile care nu au autorizațiile necesare. În acest context, managerii unității sanitare cer explicații din partea Ministerului Sănătății, având în vedere că DSP se află în subordinea acestuia.