Pentru cei care au străbătut România în lung, și-n lat, știu multe despre șoseaua din România despre care vorbim azi. În ceea ce-i privește pe ceilalți șoferi, deși aici peisajul este rupt din Rai, iar serpentinele periculoase îţi dau emoţii, șoseaua poate deveni un adevărat pericol, mai ales iarna. Citește mai departe și află care este șoseaua din România care se transformă în coşmarul şoferilor iarna.
Aflat la o înălțime de peste 1.200 de metri, Pasul Tihuța este locul care face legătura între cele două regiuni istorice, Moldova și Ardeal, prin Munții Bârgăului. Pentru amatorii de senzații tari, aici este locul unde-și pot pune la mare încercare aptitudinile de șoferi profesșioniști. Cei care au ajuns aici știu că șoseaua este una plină de viraje, iar curbele, deși largi, pot fi unele periculoase.
Citește despre: Locul din România interzis turiştilor, este foarte periculos. Cetatea este unică în Europa
Dacă pe timpul verii Pasul Tihuța scoate în evidență peisajele parcă rupte din Rai, nu același lucru putem spune pe timp de iarnă, devenind șoseaua din România care se transformă în coşmarul şoferilor iarna.
Cu o lungime totală de 58 de kilometri, Pasul Tihuța poate deveni un loc periculos pentru șoferii mai puțin experimentați, mai ales dacă se avântă să străbată șoseaua pe timp de iarnă. Ruta se află între Vatra Dornei și Tiha Bărgăului, făcând legătura, așa cum spuneam, între estul și vestul României.
Dacă te aventurezi pe șoseaua din România care se transformă în coşmarul şoferilor iarna, plecând dinspre Suceava, vei intra pe DN17, pe traseul spre Bistrița, sau mai poți ajunge aici alegând DN17B, de la Bicaz, sau pe un alt drum, DN18, plecând dinspre Borșa.
Află despre: Locul din România care atrage zeci de mii de turiști. Este de o frumusețe ireală și vara și iarna
Șoferii care ajung aici știu că dinpre Pasul Tihuța se ajunge extrem de rapid spre un alt drum spectaculos, Transrarăul, o altă zonă cu peisaje spectaculoase, dar la fel de periculos pe timp de iarnă, mai ales dacă nu ai experiență. Pentru cei care nu au ajuns în Pasul Tihuța, vă mai putem spune că aici veți descoperi masivele Bârgăului, Munții Rodnei, Munții Suhard și Călimani, toate apărând ca o fortăreață în jurul Pasului Tihuța.
Așa cum am mai scris, și cu alte ocazii, România încă mai are zone întinse aproape sălbatice, iar aici vei vedea că exact așa este, așa că poți deveni și tu „turist prin țara mea!”. Vei putea admira peisajul de vis al munților, și vei putea schia, cazându-te la Piatra Fântânele, o stațiune turistică montană care dispune de toate facilitățile unei vacanțe de iarnă de vis.
Aici se poate schia pe toate cele trei pârtii, Tihuța 1, 2 și 3, unde ajungi cu un telescaun. Tot aici vei găsi și mânăstirea cu același nume, Piatra Fântânele, precum și un obiectiv turistic aparte, „Nașterea Maicii Domnului”, o cruce monumentală de 30 de metri înălțime.
Dacă te-am făcut curios, și nu ai ajuns niciodată aici, poate ar fi momentul ca într-un weekend să dai o fugă la Pasul Tihuța, mergând pe șoseaua din România care se transformă în coşmarul şoferilor iarna.