Sorina Pintea a demisionat. Cum arată cererea de demisie a fostului ministru al Sănătății FOTO

Sorina Pintea a demisionat. Cum arată cererea de demisie a fostului ministru al Sănătății FOTO
Sorina Pintea a demisionat. Cum arată cererea de demisie a fostului ministru al Sănătății

Sorina Pintea, ex-ministrul Sănătății, și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, după acuzațiile DNA.

Cum arată cererea de demisie a Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății?

Sorina Pintea este arestată preventiv, acuzată că ar fi luat mită zece mii de euro și 120.000 de lei, reprezentând 7% din valoarea unui contract cu spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, pe care îl administra. Pintea și-a dat demisia din funcția de manager al unității spitalicești, având în vedere că este judecată penal într-un dosar de corupție.

Fostul ministru al Sănătății este acuzată de DNA de săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. Potrivit ordonanței procurorilor, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 de lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Probleme de sănătate?

Fostul ministru s-a plâns că nu se simte bine imediat cum a ajuns în Arestul Central al Poliției Capitalei, unde este arestată pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită. Privită și ca o depresie puternică, starea prin care a trecut fostul demnitar a activat, pe lângă procedurile medicale de supraveghere, și protocolul pentru arestații care și-ar putea face rău.

Problemele reclamate de oficial, anume stări de rău, senzații de vomă, s-au accentuat după controlul medical de la încarcerare, la care fostul demnitar a răspuns bine. De altfel, potrivit Libertatea, din discuțiile cu asistenta de la cabinetul medical al arestului, nimic din ceea ce avea să urmeze nu se prefigura, toți parametri medicali fiind în limitele normale.

Sorina Pintea a demisionat. Cum arată cererea de demisie a fostului ministru al Sănătății FOTO
Cererea de demisie a Sorinei Pintea

„Arestata avea tensiunea bună, respira bine, inima bătea regulat. Era foarte cooperantă, dar într-o evidentă stare de agitație. Era speriată. La toate întrebările care i-au fost adresate în legătură cu starea sa de sănătate, a răspuns că nu sunt probleme. Însă, după ce controlul obligatoriu s-a încheiat, la fel și procedura de amprentare și fotografiere, lucrurile s-au schimbat radical. Cel mai probabil, s-a produs o puternică depresie pe fond de panică, cauzată de situația în care se afla. Spunea că nu e vinovată”, susțin surse judiciare, citate de publicația numită mai sus.