Sorana Cîrstea, ieșire nervoasă la adresa deciziei de la Wimbledon: „Zero umanitate”. Iubita lui Țiriac Jr. s-a dezlănțuit!

Sorana Cîrstea, ieșire nervoasă la adresa deciziei de la Wimbledon: „Zero umanitate”. Iubita lui Țiriac Jr. s-a dezlănțuit!
Sorana Cîrstea a criticat decizia organizatorilor turneului de la Wimbledon de a interzice participarea sportivilor ruși și bieloruși în competiția de la All England Club

Sorana Cîrstea, ieșire nervoasă la adresa deciziei de la Wimbledon. Iubita lui Ion Ion Țiriac a fost eliminată în turul 2 al turneului de la Roland Garros. Ea a pierdut în fața americancei Sloane Stephens după ce conducea cu 6-3, 2-0. Stepghez și-a adjudecat după aceea 12 ghemuri la rând. Sorana Cîrstea a luat atitudine și în privința deciziei organizatorilor turneului de la Wimbledon de a-i exclude din competiție pe sportivii din Rusia și Belarus.

Sorana Cîrstea, ieșire nervoasă la adresa deciziei de la Wimbledon

Sorana Cîrstea, ieșire nervoasă la adresa deciziei de la Wimbledon. Jucătoarea din Târgoviște a pierdut incredibil partida din turul 2 de la Roland Garros. Românca a condus-o cu 6-3 și 2-0 pe americanca Sloane Stephens (64 WTA), dar a pierdut ulterior 12 ghemuri consecutiv, fiiind învinsă în trei seturi.

Sorana Cîrstea a explicat la finalul partidei ce s-a întâmplat cu jocul ei.

Am greșit mult pe a doua minge, cred că acolo am început să mă grăbesc. Ea nu punea prea multă presiune pe retur, eram destul de liniștită, nu mă ataca, însă am slăbit nivelul, iar ea a început să intre în puncte, a lungit punctele, ceea ce pe mine nu mă avantaja”, a declarat Sorana Cîrstea, pentru Eurosport.

„Zero umanitate”. Iubita lui Țiriac Jr. s-a dezlănțuit!

Sorana Cîrstea a avut și o izbucnire neobișnuită pentru ea în privința deciziei organizatorilor turneului de la Wimbledon de nu permite participarea jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus. De regulă, românca e mult mai discretă și reținută în afirmații, la fel ca în afișarea publică a relației cu Ion Ion Țiriac.

„Sunt într-o fază a carierei în care nu mai joc pentru bani sau pentru puncte, ci pentru rezultat și trofeu. Pe mine, personal, nu mă afectează, însă cred că totul a fost greșit, de la început până la final, începând cu decizia de a interzice participarea rușilor, care nu are niciun sens și creează un precedent destul de riscant în tenis.

Era normal ca apoi ATP și WTA să își apere jucătorii și să ia acea decizie de a nu da puncte, pentru a încerca să pedepsească Wimbledonul.

Wimbledon, mai târziu, a venit și a spus că nu mai oferă decât 50% din premiile financiare, așa că totul este foarte politic, iar noi suntem prinși la mijloc”, a spus Cîrstea la Eurosport.

„Suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare”

Dar Sorana Cîrstea a mai adăugat că decizia celor de la Wimbledon arată „zero umanitate”, în condițiile în care sportivii din cele două țări nu ai nicio vină pentru războiul declanșat în Ucraina.

„Îmi pare rău pentru colegii mei ruși. Nu cred că este corect, nu cred că au nicio vină.

În general, sportul ar trebui să fie peste politică și să arate mult mai multă umanitate, iar în momentul de față ceea ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate.

Dar nu avem ce să facem, suntem niște peștișori mici într-un lac foarte mare. Ni se spun deciziile, iar noi trebuie să decidem dacă le acceptăm sau nu,” a mai adăugat Sorana Cîrstea, pentru sursa citată

Sorana Cîrstea n-a spus și dacă va participa la Wimbledon, în condițiile în care ATP și WTA au anunțat că nu se vor mai acorda puncte la actuala ediție. Competiția va avea loc în perioada 27 iunie – 10 iulie. În 2021, Cîrstea a fost eliminată în turul 3 de necunoscuta, pe atunci, Emma Răducanu, jucătoarea britanică cu origini românești.

Foto: wimbledon.com