Sorana Cîrstea joacă în turul 2 la Roland Garros. Câți bani poate câștiga românca

Sorana Cîrstea joacă în turul 2 la Roland Garros. Câți bani poate câștiga românca
Sorana Cîrstea poate câștiga o sumă consistentă dacă va învinge, astăzi, în partida din turul 2 de la Roland Garros

Sorana Cîrstea joacă în turul 2 la Roland Garros. Jucătoarea din Târgoviște va juca astăzi în manșa secundă a turneului de Grand Slam de la Paris. În prima partidă, iubita lui Ion Ion Țiriac a trecut de nemțoaica Tatjana Maria (107 WTA), scor 6-3, 6-3. Sorana Cîrstea o va ântâlni acum pe americanca Sloane Stephens (53 WTA), câștigătoarea US Open în 2017 și finalistă la Roland Garros în 2018, când a fost învinsă de Simona Halep.

Sorana Cîrstea joacă în turul 2 la Roland Garros

Sorana Cîrstea joacă în turul 2 la Roland Garros. Iubita lui Ion Ion Țiriac a debutat cu o victorie în turneul de Grand Slam ce are are loc la Paris. Ea a învins-o în prima manșă pe nemțoaica Tatjana Maria (107 WTA), scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci ce a durat puțin peste o oră.

Sorana Cîrstea (26 WTA) a avut o serie de turnee în care a fost eliminată încă din primul tur, dar ea a declarat că nu se simte panicată din cauza acestui lucru.

„Este foarte ciudat, au fost trei turnee, două săptămâni jumate în 3 meciuri în care am jucat mai puțin bine. Sunt la Roland Garros, e un Grand Slam, jocul meu nu dispare în două săptămâni jumate. Nu este nicio tragedie, am venit, mi-am făcut treaba aici și vom vedea de la meci la meci ce pot să fac”, a mai spus Sorana, potrivit ProSport.

Câți bani poate câștiga românca

Sorana Cîrstea a trecut cu bine peste momentul din setul 2, în partida din primul tur, când a fost condusă cu 0-3. Românca s-a impus apoi în 6 ghemuri la rând, adjudecându-și victoria.

„În afară de 3 gheme în setul doi, cred că am fost destul de disciplinată. Mi-am făcut planul destul de clar. Am fost fericită în special cu statistica venirilor în față: din 24 cred că am avut 20 de puncte câștigătoare. Îmi doresc să vin mai mult în față și asta îmi dă un plus de încredere. Eu cred că serviciul a fost o armă destul de bună”, a spus Sorana Cîrstea după meci, conform sursei citate.

În turul 2, Cîrstea va avea parte de o adversară mult mai dificilă. Ea a o va întâlni pe americanca Sloane Stephens (53 WTA). Aceasta este fosta câștigătoare de la US Open, în 2017 și finalistă la Roland Garros, în 2018, când a fost învinsă în ultimul act de Simona Halep.

„Este o adversară dificilă, la fel, cu multă experiență. Joacă destul de bine pe zgură. Va fi un tur 2 dificil, dar de asta sunt aici, să iau fiecare meci în parte, să încerc să găsesc soluții, să dau tot ce am mai bun în ziua respectivă și vom vedea dacă este suficient sau nu”, a spus Cîrstea despre partida cu Stephens, potrivit Eurosport.

Sorana Cîrstea și-a asigurat deja un cec de 86.000 de euro. Dacă va trece și de Stephens, iubita lui Ion Ion Țiriac va fi recompensată cu suma de 125.800 de euro. Până acum, Cîrstea a câștigat în toată cariera suma de 7.123.533 de dolari. Partida cu Stephens va avea loc miercuri și nu va începe mai devreme de ora 15.30.